Witlof in de oven

Ga naar:

Boodschappenlijst

2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
1 volkoren beschuit
1 dl droge witte wijn
2 plakken achterham
50 gram hangop
4 struikjes witlof

Bereidingswijze

1. Warm de oven voor op 175° C.
2. Was de struikjes witlof en snijd ze in de lengte door.
3. Kook het witlof een paar minuten.
4. Leg de struikjes in een ovenvaste schaal.
5. Snijd de ham in reepjes en strooi de hamreepjes over de witlof.
6. Meng de hangop door de wijn en maak dit op smaak met peper. Schenk dit over de struikjes.
7. Laat het witlof in de hete oven in ca. 30 minuten gaar worden. Schep af en toe wat saus over het witlof.
8. Meng de geraspte kaas met de fijngemaakte beschuit en strooi het over het witlof. Laat dit in een paar minuten lichtbruin kleuren.

Menusuggestie: Lekker met aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
182 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
14 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
617 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!