Witlof in de oven
Per Persoon
180 gram groenten
Boodschappenlijst
4 struikjes witlof
2 plakjes achterham
1 ei
50 gram halfvolle Biogarde yoghurt
peper
nootmuskaat
500 gram aardappelen
1 volkoren beschuit
2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
2 eetlepels geschaafde amandelen
100 ml halfvolle melk
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 175° C.
- Was de struikjes witlof en snijd ze in de lengte door.
- Kook het witlof een paar minuten.
- Leg de struikjes in een ovenvaste schaal.
- Snijd de ham in reepjes en strooi de hamreepjes over de witlof.
- Klop het ei met de yoghurt los en maak op smaak met peper. Schenk dit over de struikjes.
- Laat het witlof in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de beschuit fijn en meng dit met de geraspte kaas.Strooi het over het witlof en verdeel de geschaafde amandelen er over.
- Laat dit in de oven in een paar minuten lichtbruin kleuren.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de witlof.
Bron: Voedingscentrum.
Voedingswaarde per persoon