Witlof in de oven

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 struikjes witlof
2 plakjes achterham
1 ei
50 gram halfvolle Biogarde yoghurt
peper
nootmuskaat
500 gram aardappelen
1 volkoren beschuit
2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
2 eetlepels geschaafde amandelen
100 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

  1.  Warm de oven voor op 175° C.
  2. Was de struikjes witlof en snijd ze in de lengte door.
  3. Kook het witlof een paar minuten.
  4. Leg de struikjes in een ovenvaste schaal.
  5. Snijd de ham in reepjes en strooi de hamreepjes over de witlof.
  6. Klop het ei met de yoghurt los en maak op smaak met peper. Schenk dit over de struikjes.
  7. Laat het witlof in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden. 
  8. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  9. Maak de beschuit fijn en meng dit met de geraspte kaas.Strooi het over het witlof en verdeel de geschaafde amandelen er over.
  10. Laat dit in de oven in een paar minuten lichtbruin kleuren.
  11. Breng de melk aan de kook.
  12. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de witlof.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
182 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
14 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
0.62 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten