| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 182 kcal |
| Vet | 4 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 12 gr |
| waarvan suikers | 9 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 14 gr |
| Zout | 0.62 gr |
Witlof in de oven
Hoofdgerecht
2 pers
30 - 60 min

Met seizoensproducten
180gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 4 struikjes witlof |
| 2 plakjes achterham |
| 1 ei |
| 50 gram halfvolle Biogarde yoghurt |
| peper |
| nootmuskaat |
| 500 gram aardappelen |
| 1 volkoren beschuit |
| 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas |
| 2 eetlepels geschaafde amandelen |
| 100 ml halfvolle melk |
Bereidingswijze
- Warm de oven voor op 175° C.
- Was de struikjes witlof en snijd ze in de lengte door.
- Kook het witlof een paar minuten.
- Leg de struikjes in een ovenvaste schaal.
- Snijd de ham in reepjes en strooi de hamreepjes over de witlof.
- Klop het ei met de yoghurt los en maak op smaak met peper. Schenk dit over de struikjes.
- Laat het witlof in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de beschuit fijn en meng dit met de geraspte kaas.Strooi het over het witlof en verdeel de geschaafde amandelen er over.
- Laat dit in de oven in een paar minuten lichtbruin kleuren.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de witlof.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Gegrilde witlof
315gr groenten p.p.

Witlofsalade met sardientjes
250gr groenten p.p.

Witlof-frittata
300gr groenten p.p.
