| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 386 kcal |
| Vet | 9 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 56 gr |
| waarvan suikers | 16 gr |
| Voedingsvezels | 10 gr |
| Eiwitten | 14 gr |
| Zout | 0 gr |
Xenia peren salade

100gr groenten p.p. & 107gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 1 kg | aardappels |
| 200 gram | sperziebonen |
| 2 | peren (Xenia) |
| 2 eetlepels | olijfolie |
| 2 | rode uien |
| 1 pak | tofu (gerookt) |
| 1 theelepel | bonenkruid (gedroogd) |
| 150 ml | groentebouillon (met minder zout) |
| 30 gram | witte wijnazijn |
| snufje | peper |
| 1 theelepel | mosterd |
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar in kokend water. Giet de aardappel af en laat deze afkoelen.
- Gebruik een andere pan met kokend water voor de bonen en kook deze hierin ongeveer 8 minuten gaar.
- Snijd de gerookte tofu in kleine blokjes. Halveer de uien en snijd ze in dunne plakjes. Bak eerst de tofu in een pan met olie knapperig, voeg dan de uien toe en bak deze 2 minuten mee.
- Was de Xenia peren, verwijder het klokhuis en snijd deze in kleine stukjes.
- Meng de groentebouillon met witte wijnazijn en mosterd.
- Snijd de aardappelen in stukjes en doe ze in een grote kom. Voeg bonen en peren hieraan toe. Voeg daarna de gebakken tofu, uien en bonenkruid toe. Voeg het groentebouillonmengsel toe en meng dit goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper.
- Laat het geheel 30 minuten intrekken en serveren maar!
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Chinese koolsalade met peer
200gr groenten p.p. & 90gr fruit p.p.

Paarse spitskoolsalade met avocado, peer en geitenkaas
395gr groenten p.p. & 45gr fruit p.p.

Gevulde peer met walnoten
90gr fruit p.p.

