Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Kerstmenu boordevol groenten en fruit

22 december 2022

Met kerst pakken we graag uit om samen met familie of vrienden te genieten van een heerlijke maaltijd. Het liefst pakken we allemaal groot uit, maar hoe pak je dat aan? In deze blog hebben wij speciaal voor jou een heerlijk menu klaar gezet om te genieten van gerechten boordevol groenten en fruit. Dat is niet alleen gezond, maar ook nog eens goedkoper voor je portemonnee. Zo geniet jij eenvoudig en makkelijk van een lekker kerstmenu.
<h1>Kerstmenu boordevol groenten en fruit</h1>

Voorgerecht

Het menu begint met een bietencarpaccio met geitenkaas als voorgerecht. Een eenvoudig recept dat jij binnen 20 minuten op tafel zet. Een gezonde start van het menu met maar liefst 100 gram groenten per persoon. Het gerecht bestaat uit bieten, sla, gember en geitenkaas. Maak het gerecht af door er amandelschaafsel over te strooien voor het serveren.

Bekijk recept

Hoofdgerecht

Na het voorgerecht volgt het hoofdgerecht: groenten met gestoofde zalmfilet. Een gerecht met roerbakgroente zoals ui, wortel of paprika. In dit recept wordt de zalmfilet gelegd in een bedje met groente en kan het gerecht aangevuld worden met zilvervliesrijst. Zo heb je een bord vol groente, met maar liefst 200 gram per persoon.

Bekijk recept

Bijgerecht

Met kerst pakken we graag uit, daarom vullen we het hoofdgerecht aan met een bijgerecht. Zo krijg je ook nog eens extra groenten binnen zonder dat je het door hebt. Een bijgerecht wat past bij het hoofdgerecht is de gevulde puntpaprika met tomaat. De paprika wordt gevuld met cherrytomaatjes, pastinaak, pesto en geitenkaas. Dit recept bevat 410 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Nagerecht

Het menu sluiten we af met een feestelijke fruitbowl. Een toetje boordevol fruit, onder andere aardbeien, banaan, frambozen, mango, meloen, rode bessen en stukjes ananas. Je kan zelf kiezen welke soorten fruit je stopt in de fruitbowl. Wie heeft daar nu niet een plekje voor over? Geniet van een zoet toetje met 90 gram fruit per persoon.

Bekijk recept