Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Wat is het verschil tussen paddenstoelen, champignons en kastanjechampignons?

13 januari 2020

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een paddenstoel en een champignon? En wat is dan weer een kastanjechampignon? We zetten het voor je op een rijtje.
<h1>Wat is het verschil tussen paddenstoelen, champignons en kastanjechampignons?</h1>

Paddenstoel

Hoewel we paddenstoelen eten als groente, zijn het eigenlijk vruchten van een schimmel. Toegegeven, dat klinkt niet heel appetijtelijk. Maar dat zijn ze zeker wel.

Eetbare paddenstoelen zijn heerlijk, maar sommige soorten kun je absoluut niet eten. Je kunt in Nederland paddenstoelen gewoon in het wild vinden, maar kijk uit: sommige giftige soorten zijn soms nauwelijks te onderscheiden van niet-giftige. Gelukkig zijn paddenstoelen meestal het hele jaar door verkrijgbaar, dan weet je zeker dat je goed zit.

Champignon

De meest bekende eetbare paddenstoel is …de witte champignon. De champignon is dus een soort paddenstoel. De witte champignon wordt het hele jaar door in ons eigen land geteeld. Dat gebeurt in speciale ruimten waar met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid een optimaal klimaat wordt gecreëerd.

Winston Post laat in dit filmpje zien hoe dat in z'n werk gaat.

Kastanjechampignon

De kastanjechampignon is het broertje van de witte champignon. Het verschil zit 'm met name in de smaak. De kastanjechampignon bestaat uit wat steviger vruchtvlees en heeft een lichte, nootachtige smaak dat wat droger en pittiger is dan de witte champignon.

Wist je dat..

.. er nog veel meer soorten paddenstoelen bestaan? Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van de Cantharel of de Beukenzwam? Of wat dacht je van het lieflijke Fluweelpootje of de bijzondere Judasoor? Deze kun je allemaal vinden op Veggipedia.