3 recepten voor een gezonde paasbrunch

Een kleurrijke, lekkere en gezonde paasbrunch, daar word je toch vrolijk van? Wij wel in ieder geval. In deze blog geven we receptinspiratie voor een vrolijke paasbrunch.

Gepocheerd ei met gele kiwi, ham en spinazie

Steel de show met dit originele recept met gepocheerd ei en kiwi. Kiwi op je eitje? Neehoor, de kiwi eet je los in een bakje yoghurt ernaast. Maar wie weet smaakt het ook lekker op het eitje. Durf jij het aan?

Voor het pocheren van de eieren hebben wij een handig trucje: leg een stuk vershoudfolie over een klein glas of bakje. Zorg ervoor dat het folie een aantal centimeter over de rand komt. Vet de binnenkant van het folie in met (olijf)olie. Breek daarna het ei in het bakje of het glas in de folie (waar het is ingevet) en vouw het dicht tot een pakketje. Maak dit vast met een elastiekje en kook het ei 4 minuten in kokend water. Dit herhaal je voor alle andere eieren. Er zijn ook andere technieken voor het pocheren van ei. Kies een techniek uit die jij het fijnst vindt. Op internet kun je allerlei filmpjes vinden waarin de technieken worden uitgelegd.

Bonte paprikachutney op toast

Chutney is een soort saus of dip waar zowel groenten als fruit in kunnen zitten. In dit recept voor paprikachutney zit naast paprika ook champignon, tomaat, ui en kruiden. De bereiding lijkt erg op die van jam. Door de suiker en de wijnazijn krijgt het een zoetzure smaak. Lekker bij krokant getoast brood of op een afbakbroodje. De perfecte aanvulling bij je paasbrunch!

Zoete ontbijtmuffins met banaan, kiwi en druiven

De hartige smaken heb je al op tafel met de paprikachutney en het gepocheerde ei. Nu ook tijd voor een zoete smaak erbij. Daar zijn deze zoete ontbijtmuffins uitstekend voor. Wat zit er voor lekkers in deze muffins? Rozijnen, havermout, kaneel, bakpoeder, rijpe bananen, eieren en melk. De banaan prak je fijn en daar klop je de melk en eieren door. De havermout, het kaneel en het bakpoeder doe je ook door dit mengsel. Verdeel het beslag over cakevormpjes en bak af in de oven op 175 graden voor 25 minuten. Serveer het met vers fruit en yoghurt.

Fijne Pasen!