Gepocheerd ei met gele kiwi, ham en spinazie

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 gele kiwi’s
4 verse eieren
50 g verse (baby)spinazie
4 plakjes gekookte ham (ongeveer 60 gram)
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
4 sneetjes volkorenbrood
8 sprietjes bieslook
500 g halfvolle yoghurt
versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Bedek een klein glas met huishoudfolie (15 x 15 cm), vet in met olie en breek het ei in het glas. Vouw dicht tot een klein pakketje door de randen van de huishoudfolie voorzichtig op te rollen en samen te houden met een elastiekje. Plaats het pakketje gedurende 4 minuten in kokend water. Doe hetzelfde met de andere eieren.
  2. Meng de olie, het citroensap, de fijngehakte bieslook en de versgemalen peper. Leg op elk bord een sneetje volkorenbrood en beleg het met spinazie. Giet een beetje dressing over de spinazie en het brood en werk af met een plakje ham. Leg het gepocheerde ei op de ham en breng op smaak.
  3. Dien op met opgeklopte yoghurt en in blokjes gesneden kiwi.

Bron: Zespri

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
380 kcal
Vet
19 gram
Eiwit
19 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
29 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
14 gram
Zout
0.11 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten