| Soort | Per persoon | 
|---|---|
| Energie | 380 kcal | 
| Vet | 19 gr | 
| waarvan verzadigd | 5 gr | 
| Koolhydraten | 29 gr | 
| waarvan suikers | 14 gr | 
| Voedingsvezels | 4 gr | 
| Eiwitten | 19 gr | 
| Zout | 0.11 gr | 
Gepocheerd ei met gele kiwi, ham en spinazie
Lunch
0 - 10 min

Met seizoensproducten
12gr groenten p.p. & 75gr fruit p.p.
Ingrediënten
| 4 gele kiwi’s | 
| 4 verse eieren | 
| 50 g verse (baby)spinazie | 
| 4 plakjes gekookte ham (ongeveer 60 gram) | 
| 4 eetlepels olijfolie | 
| 2 eetlepels citroensap | 
| 4 sneetjes volkorenbrood | 
| 8 sprietjes bieslook | 
| 500 g halfvolle yoghurt | 
| versgemalen peper | 
Bereidingswijze
- Bedek een klein glas met huishoudfolie (15 x 15 cm), vet in met olie en breek het ei in het glas. Vouw dicht tot een klein pakketje door de randen van de huishoudfolie voorzichtig op te rollen en samen te houden met een elastiekje. Plaats het pakketje gedurende 4 minuten in kokend water. Doe hetzelfde met de andere eieren.
 - Meng de olie, het citroensap, de fijngehakte bieslook en de versgemalen peper. Leg op elk bord een sneetje volkorenbrood en beleg het met spinazie. Giet een beetje dressing over de spinazie en het brood en werk af met een plakje ham. Leg het gepocheerde ei op de ham en breng op smaak.
 - Dien op met opgeklopte yoghurt en in blokjes gesneden kiwi.
 
Bron: Zespri
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Boerenomelet met paprika
185gr groenten p.p.

Omelet met broccoli en geitenkaas
320gr groenten p.p.

Bonte paprikachutney op toast
240gr groenten p.p.



