4x heerlijke vegetarische gerechten die passen bij het seizoen

De maand oktober staat in het teken van groente en fruit. Zo startte de maand oktober met Wereld vegetarisme dag (1 oktober). Maar wat voor lekkere recepten kan je maken met verschillende groente en fruit? Wij laten zien hoe jij een maaltijd boordevol groenten op tafel zet.

Stevige tomatensoep

Soep

Er zijn wel 60 tomatensoorten. Behalve lekker zijn tomaten gezond, onder andere doordat ze rijk zijn aan de antioxidant lycopeen. De meeste tomaten zijn friszoet, stevig en lekker sappig daarom goed te verwerken in een heerlijke soep. Zo worden tomaten in de stevige tomatensoep gecombineerd met verschillende kruiden en specerijen.

Bekijk het recept van de stevige tomatensoep voor de details.

Bietensalade met rucola en geitenkaas

Bijgerecht

De rode biet is al rond de 16e eeuw ontdekt als voedzame en lekkere groente. Bieten hebben een fris, zoetig en typische aardse smaak. Bieten zijn een aanrader in combinatie met bulgur, verse geitenkaas en linzen. Daarom kan de groente verwerkt worden in een bietensalade met rucola en geitenkaas. Een heerlijk gerecht om je hoofdgerecht aan te vullen.

Bekijk het recept van de bietensalade voor de details.

Spruitjesovenschotel

Hoofdgerecht

Spruitjes staan bekend om hun hoge gehalte aan vitamine C. Spruitjes hebben een mild bittere koolsmaak, maar als je andere ingredi├źnten toevoegt wordt de smaak minder uitgesproken. Zo kan je spruiten verwerken in een spruitjesovenschotel. In dit gerecht worden spruitjes gecombineerd met zoete aardappel, ui en kaas.

Bekijk het recept van de spruitjesovenschotel voor de details.

Geroosterde courgette

Hoofdgerecht

De courgette is een veelzijdige groente die in veel gerechten te verwerken is. De courgette heeft een zachte, neutrale smaak ook verwerkt in een gerecht. Zo kan je geroosterde courgette maken. Courgette geroosterd met basilicum. Voeg eventueel gestoofde vegetarische balletjes met tomaat en aardappelen toe.

Bekijk het recept van de geroosterde courgette voor de details.