4x oranje snacks met groente en fruit voor het EK

Het EK voetbal is weer begonnen! Ook al hou je niet zo van voetbal, het is toch een leuke tijd. Waarom? Omdat je overal oranje ziet. Dit EK kleuren we oranje met groenten en fruit! Maak er een feestje van en zet de tafel vol met oranje groenten en fruit. Wij geven je inspiratie voor de perfecte oranje EK-snacks. Zo ben je goed voorbereid voor de wedstrijd aanstaande donderdag: Nederland tegen Oostenrijk.

Friet van zoete aardappel

Maak heerlijk verse zoete aardappelfriet. Snij een zoete aardappel in frietjes, meng met olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 25-35 minuten in de oven en serveer in een oranje schaaltje. 

Meloen

Koop nu alvast een meloen zodat deze nog kan narijpen op de fruitschaal. Je wilt natuurlijk wel een zoete en sappige meloen voor de lekkerste smaak! Pompoensoorten die mooi oranje van kleur zijn, zijn de cantaloupe en Gwanipa. Snij de meloen in parten, wikkel er eventueel nog een plakje gedroogde ham omheen en prik er prikkertje met een Nederlandse vlag in. Serveer op een oranje bord.

Mango

Ook de mango moet lekker zoet en sappig zijn, dus haal deze op tijd in huis. Of je koopt al eetrijpe mango's, lekker makkelijk. Wil je de mango mooi snijden zoals op de foto hieronder? Lees dan deze blog. Je kunt de mango vervolgens makkelijk in stukjes snijden en in een oranje schaaltje serveren met Nederlandse vlag-prikkertjes.

Wortel

Heerlijk om op te knabbelen als de spanning hoog is! Nog lekkerder met een dip zoals deze mieriksworteldip met yoghurt. Maar met hummus kan natuurlijk ook.

Alles in huis gehaald? Dan ben je er helemaal klaar voor. Stal alle oranje snacks uit op tafel op oranje bordjes en schaaltjes. Laat de wedstrijd maar beginnen!