4x verrassende recepten met witte asperges

Guess who's back? De eerste asperges steken alweer met hun kopje boven de grond uit. Het zal dus niet lang meer duren of dit 'witte goud' ligt ook bij jou in de winkel! Dan heb je maar een relatief korte tijd om ze te eten, tot half juni. Je begint natuurlijk met de basisbereiding, maar wat doe je daarna? Je kunt ze uiteraard op de klassieke manier serveren met ham, ei, krieltjes en hollandaisesaus: dat is niet voor niets een klassieker. Maar heb je wel eens gedacht aan asperges met zalm in een quiche? Of door de pasta met courgette? Wij zetten 4 leuke, verrassende recepten met witte asperge voor je op een rijtje.

Nog even het geheugen opfrissen hoor, wat was ook alweer de basisbereiding van asperges?

  • Leg de geschilde asperges in ruim koud water, voeg er een snufje zout aan toe en breng het water aan de kook.
  • Laat de asperges 5 minuten zachtjes door koken.
  • Neem daarna de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met gesloten deksel doorgaren.
  • Haal ze met een schuimspaan of twee vorken voorzichtig uit het kookvocht en laat goed uitlekken op keukenpapier of een schone theedoek.

Ok, helder. Op naar de recepten:

1. Witte asperges in een lentequiche met zalm

Asperges met ham kennen we wel, maar wist je dat witte asperges ook heel goed combineren met de romige, zoute smaak van zalm? Heerlijk in deze luchtige lentequiche.

 2.   Witte asperges een frisse bloemkoolrisotto

Je kunt heel makkelijk en snel deze heerlijke risotto maken (met minder koolhydraten dan een normale risotto door bloemkoolrijst te gebruiken). Een lekker fris lenterecept met makreel, spinazie en witte asperges.

3. Witte asperges door de pasta met courgette en ham

Asperges zijn het lekkerst als ze romig smaken. Daarom zijn ze ook ideaal om te verwerken in deze romige pasta met courgette en ham.

4. Witte asperges met garnalen

We hadden het al eerder over de combinatie asperges met zalm, maar ook garnalen smaken heerlijk bij deze witte groente.

 Nog meer inspiratie nodig? Kijk op de website van het Nederlands Aspergecentrum voor nog veel meer verassende recepten met asperge.