4x verfrissende smoothies voor tijdens het leren

De eindexamens zijn vorige week weer van start gegaan. Zit jij ook met je neus in de boeken? Dan kun je deze periode wel een extra energieboost gebruiken. Met deze vier verfrissende smoothies kun je weer even vooruit. Een gezond én lekker tussendoortje die je in een handomdraai hebt gemaakt. Zo krijg je ook gelijk een goede dosis vitaminen binnen. Heb je echt geen tijd? Dan kun je altijd nog je ouders lief aankijken.

Aardbeienshake
Voor deze verfrissende aardbeienshake heb je het volgende nodig: ca. 125 gram aardbeien, 5 dl magere yoghurt (of sojayoghurt) en 100 gram verse ananasstukjes. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien met de ananas in een blender. Schenk de (soja)yoghurt erbij en laat de blender nog even draaien. Et voilà: een frisse smoothie!

Milkshake met banaan en citroen
Deze energierijke bananenmilkshake is heerlijk als tussendoortje. In de shake gaan de volgende ingrediënten: 2 bananen, 1 eetlepel honing, 3 dl halvolle melk, 1/2 eetlepel citroensap en 6 ijsblokjes. Snijd de banaan in stukjes en doe deze samen met de ijsblokjes in een blender. Voeg vervolgens de honing en het citroensap toe. Schenk de melk erbij en pureer tot je milkshakedikte hebt gekregen. Als je hem direct serveert is hij het lekkerst. Geniet ervan!

Perziksmoothie
Je hebt slechts drie ingrediënten nodig voor deze zomerse perziksmoothie: 2 verse perziken, 2 grapefruits en 1/2 eetlepel limoensap. Schil de perziken, halveer ze, verwijder de pit en snijd ze in stukken. Schil de grapefruits en snijd het vruchtvlees in stukken. Leg de stukken perzik en grapefruit ca. 1 uur in een bakje in de vriezer. Doe ze daarna samen met het limoensap in de blender en pureer tot je milkshakedikte hebt gekregen. Enjoy!

Groene smoothie
In deze groene smoothie gaan de volgende ingrediënten: 200 gram courgette, 1 peer, 50 gram verse spinazie, 3 blaadjes munt, 100 gram geschilde pastinaak en een kneepje limoensap. Snijd de courgette en pastinaak in stukjes. Pureer vervolgens alle ingrediënten met elkaar in de blender. Snel gemaakt én heerlijk als tussendoortje!