5x kleurrijke herfstrecepten met seizoensgroenten

Hoera, het is herfst! Frisse herfstwandelingen, opwarmen bij de kachel met een warm drankje en daarna lekker koken.

Echt herfsteten is vooral comfortfood, natuurlijk met groenten en fruit van het seizoen. We zetten 5 van deze herfstgerechten voor je op een rij:

1. Salade met knolselderij, pecannoten en mandarijn

Voorgerecht
Kcal: 125

Knolselderij én mandarijn? Dat is nog eens echte herfst! Deze combinatie resulteert in een verassend frisse salade met een lekkere bite van de pecannoten.

2. Pompoenpasta

Hoofdgerecht
Kcal: 605

Heb je het over de herfst, dan heb je het over pompoen! Ideaal voor een luie zondag. Half uurtje roosteren in de oven en de pompoen is klaar om door de pasta te roeren. Heerlijk in combinatie met de geitenkaas en walnoten.

3. Elzasser zuurkool met kip en druiven

Hoofdgerecht
Kcal: 355

Zuurkool is ook een lekkere herfsttopper. Heerlijk met kippendijen en fris door de druiven.

4. Linzensoep

Hoofdgerecht
Kcal: 300

Linzen zijn jaarrond verkrijgbaar, maar toch associëren wij bij Veggipedia ze toch met name met de herfst. Voor deze stevige linzensoep kun je het beste rode linzen gebruiken; die hebben de meest zoete en nootachtige smaak tegenover de andere linzen.

5. Bloemkoolschotel

Hoofdgerecht
Kcal: 565

Nog zo'n heerlijke herfsttopper: de bloemkool! Je kent de bloemkoolschotel vast wel van de kant-en-klaar-pakjes. Maar deze is ook heel simpel zelf te maken zonder pakjes en zakjes. Van deze bloemkoolschotel kun je met een gerust hart smikkelen.

Fijne, kleurrijke herfst!