6 x verassende en lekkere soeprecepten

Zelfgemaakte soep is lekkerder en gezonder dan kant-en-klare soep. Dat wist je vast wel. Alleen vallen we helaas zo vaak terug op dezelfde soeprecepten. En dat is jammer, want met soep kun je zoveel verschillende kanten op. Wij zetten 6 verassende (maar bovenal erg lekkere) soepen voor je op een rijtje.

1. Pompoensoep met zoete aardappel en puntpaprika

Pompoensoep ken je vast wel, maar deze smaakt net even anders door de zoete aardappel en puntpaprika. Toen wij deze soep op de Huisboudbeurs serveerden was het niet aan te slepen. Zeker proberen dus.

2. Corn chowder (maissoep)

Corn chowder is een Amerikaanse soep. Het is een dikke en romige maïssoep. Mocht deze toch iets te dik zijn voor jouw smaak dan kun je 'm verdunnen door er een beetje water en melk bij te doen. Echt een aanrader.

3. Bleekselderijsoep

Ja, je leest het goed: soep van bleekselderij. Is weer eens wat anders dan een tomatensoep, groentesoep of kippensoep. Het klinkt wellicht niet heel aantrekkelijk maar geloof ons, de soep is echt heel erg lekker en ook nog eens erg gezond.

4. Knolselderij-knoflooksoep

Nog zo'n soep die misschien niet heel lekker klinkt, maar dat zeker wel is. Deze soep wordt heerlijk stevig door de knolselderij en krijgt z'n smaak van de knoflook. Ideaal als lunch met een stukje geroosterd volkoren brood erbij.

5. Rode uiensoep

Een kleurrijke en verassende variatie op de klassieke uiensoep: soep van rode uien! Deze snelle soep is makkelijk te maken en ideaal als lichte lunch.

6. Pikante spruitjessoep

Ook van spruitjes kun je prima soep maken. Deze lekker stevige maaltijdsoep vult goed door de aardappel en krijgt door de peper en citroengras een pittige oosterse tint. De baconkruimels geven de soep een zoute bite. Wil je geen vlees? Dan kun je deze prima weglaten of vervangen door een vegetarische variant.

Ben je op zoek naar nog meer soeprecepten? Klik dan hier.

Welke soep is jouw favoriet? Laat het ons weten via onze Facebook.