| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 180 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 25 gr |
| waarvan suikers | 5 gr |
| Voedingsvezels | 6 gr |
| Eiwitten | 6 gr |
| Zout | 0.4 gr |
Rode uiensoep

125gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 250 gram rode uien |
| 1 eetlepel olie |
| 1 teentje knoflook |
| ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout |
| mespunt paprikapoeder |
| tijm |
| ¼ (groente)bouillontablet met minder zout |
| 2 volkoren boterhammen |
Bereidingswijze
Een kleurrijke variatie op de klassieke uiensoep: soep van rode uien! Deze snelle soep van het Voedingscentrum is makkelijk te maken en ideaal als lichte lunch.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Fruit de uienringen in de olie glazig.
- Voeg peper toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg het paprikapoeder, wat tijm, 300 ml water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
- Laat de soep ± 15 minuten zacht koken.
- Rooster de boterhammen en snijd ze in repen. Geef ze bij de soep.
Tomatenpuree over?
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Courgette lentesoep
530gr groenten p.p.

Bleekselderijsoep
310gr groenten p.p.

Groene aspergesoep
115gr groenten p.p.


