Courgette lentesoep

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 ml groente- of kippenbouillon met minder zout
8 gele courgettes
of een mix van groene en gele courgettes
handvol verse fijngehakte dille
1 ei losgeklopt
1 el. tarwebloem
versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgettes in blokjes (niet schillen) en kook ze in het water zoals je normaal aardappels kookt.
  2. Pureer de courgettes met een staafmixer. Meng het losgeklopte ei met de tarwebloem tot vloeibare gladde massa, verdun het eventueel met koud water.
  3. Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend met een garde het eimengsel toe.
  4. Doe de courgettepuree bij de bouillon en meng het goed. Voeg de verse dille toe en laat het even koken.
    1. Breng op smaak met versgemalen peper.

      Menusuggestie: Garneer de soep met een lepeltje kookroom.

      Eet smakelijk!

      Bron: Van Nature

 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
230 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
14 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
39 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
27 gram
Zout
0 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten