| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 230 kcal |
| Vet | 1 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 39 gr |
| waarvan suikers | 27 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 14 gr |
| Zout | 0 gr |
Courgette lentesoep
Lunch
Bijgerecht
Soep
6 pers
20 - 30 min

Met seizoensproducten
530gr groenten p.p.
Ingrediënten
6 pers
| 500 ml groente- of kippenbouillon met minder zout |
| 8 gele courgettes |
| of een mix van groene en gele courgettes |
| handvol verse fijngehakte dille |
| 1 ei losgeklopt |
| 1 el. tarwebloem |
| versgemalen zwarte peper naar smaak |
Bereidingswijze
- Snijd de courgettes in blokjes (niet schillen) en kook ze in het water zoals je normaal aardappels kookt.
- Pureer de courgettes met een staafmixer. Meng het losgeklopte ei met de tarwebloem tot vloeibare gladde massa, verdun het eventueel met koud water.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg al roerend met een garde het eimengsel toe.
- Doe de courgettepuree bij de bouillon en meng het goed. Voeg de verse dille toe en laat het even koken. Breng op smaak met versgemalen peper.
Menusuggestie: Garneer de soep met een lepeltje kookroom.
Eet smakelijk!
Bron: Oxin Growers
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Courgettesoep met zalm
300gr groenten p.p.

Groene aspergesoep
115gr groenten p.p.

Spinaziesoep met avocado en verse munt
180gr groenten p.p.


