De seizoensgroenten van februari

Seizoensgroenten zijn groenten die in een bepaalde tijd van het jaar in Nederland worden geoogst op de akkers of in de kassen. Daardoor hebben de groenten veelal een lage milieubelasting en zijn ze ook lekker duurzaam. We zetten ze voor je op een rijtje. Ook laten we je zien hoe je deze seizoensgroenten op een verassende, lekkere manier klaar kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van boerenkool door je eitje of pompoen door de lasagne?

Seizoensgroenten februari

De seizoensgroenten van februari zijn:
Aardpeer
Bleekselderij
Boerenkool
Chinese kool
Knolselderij
Koolraap
Pastinaak
Pompoen
Rammenas
Rettich
Savooiekool
Schorseneren
Spruiten
Veldsla
(Winter)postelein
Winterpeen

Recepten met seizoensgroenten februari

Je kent veel van bovengenoemde groenten vast wel. Maar wist je ook dat je met deze seizoensgroenten veel meer kunt dan alleen maar koken? We zetten een aantal verrassende bereidingswijzes voor je op een rijtje.

1. Boerenkool door je eitje
Je kunt met boerenkool veel meer doen dan alleen maar in de stamppot. Het is bijvoorbeeld ook heel lekker om door je eitje te mengen met champignons en wat geitenkaas. Ideaal als gezond 4 uurtje! Klik hier voor ons recept.

2. Chinese kool met mandarijn.
Je kunt de kool wokken, maar rauw is deze ook erg lekker als basis voor je salades. Heerlijk in combinatie met een fris stuk (seizoens)fruit zoals appel of mandarijn, zoals in deze snelle, lichte salade.

3. Pompoen in de lasagne.
De zoete smaak van pompoen komt heel goed tot z'n recht in de oven. Lekker dus om los te roosteren, maar ook als vervanging van deegbladeren in een lasagne. Klik hier voor het recept.