Een gezonde start van de dag met recepten voor succes

Deze week staat in het teken van het Nationaal Schoolontbijt (6 - 10 november). Het Nationaal Schoolontbijt is een jaarlijks terugkerend evenement dat door heel Nederland scholen samenbrengt om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken. Tijdens deze week ervaren duizenden kinderen het plezier van samen ontbijten en leren ze over voeding en gezonde eetgewoonten. Het Nationaal Schoolontbijt moedigt een gezonde start van de dag aan en benadrukt het belang van ontbijten voor een goede gezondheid en concentratie in de klas.

Maar hoe kan je gezond ontbijten? Dat is heel eenvoudig! Voeg aan je ontbijt groenten of fruit toe om zo al een deel van je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen. Om je een handje te helpen en je de goede richting op te sturen hebben we in deze blog verschillende gezonde ontbijtrecepten op een rijtje gezet.

Appeltaart smoothie bowl

2 personen

10 - 20 minuten

Verwen jezelf met een smakelijke traktatie in de ochtend met deze appeltaart smoothie bowl. Dit verrukkelijke recept combineert de heerlijke smaken van appeltaart met de gezonde ingrediënten van een smoothie. Met een romige textuur, verse appels, en een vleugje kaneel, brengt deze smoothiebowl de gezellige sfeer van appeltaart rechtstreeks naar je ontbijttafel. Het is de perfecte manier om je dag te beginnen.

Dit ontbijt bevat 120 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Fruitflip met muesli

2 personen

10 - 20 minuten

Trakteer jezelf op een verfrissende en voedzame start van de dag met deze fruitflip met muesli. Deze eenvoudige, maar smakelijke creatie combineert de natuurlijke zoetheid van vers fruit met de knapperige textuur van muesli voor een perfecte harmonie van smaken en texturen. Of je nu op zoek bent naar een snel ontbijt of een gezonde snack, deze fruitflip met muesli is een heerlijke keuze die je energie geeft en je smaakpapillen verwent.

Dit ontbijt bevat 115 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Smoothie met Kalettes® en bosbessen

4 personen

0 - 10 minuten

Geniet van een verrukkelijke en voedzame start van je dag met onze overheerlijke smoothie met kalettes en bosbessen. Deze verfrissende blend combineert de milde smaak van kalettes met de zoete en levendige smaak van bosbessen, wat resulteert in een smaakexplosie boordevol antioxidanten en vitamines. Of je nu haast hebt in de ochtend of gewoon op zoek bent naar een gezonde traktatie, deze smoothie is een perfecte keuze voor elke gelegenheid.

Dit ontbijt bevat 15 gram groenten en 65 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Overnight oats met fruit

2 personen

0 - 10 minuten

Overnight oats met fruit is een heerlijk en voedzaam ontbijtrecept dat je 's ochtends tijd bespaart en je een gezonde start van de dag biedt. Met een combinatie van havermout, yoghurt en een assortiment vers fruit, biedt dit recept de perfecte balans tussen smaak en voeding. Bereid het de avond ervoor voor een snelle ochtendroutine en geniet van een verfrissend en voedzaam ontbijt, boordevol energie en vezels.

Dit ontbijt bevat 75 gram fruit per persoon.

Bekijk recept