Het Groene Kerstmenu

Kleur je kerst groen met ons Groene Kerstmenu. Deze is groen in elke zin van het woord: boordevol groenten, een groene kleur op je bord en ook nog eens duurzaam.

Amuse:
Zoete aardappel 'toast' met veldsla, cottage cheese en balsamicotomaatjes

We starten het menu met een amuse van zoete aardappel met veldsla, cottage cheese en balsamicotomaatjes. Een lust voor het oog en de smaakpapillen. Deze amuse van zoete aardappel is zelfs voor de meest onervaren chef een makkie om klaar te maken. 

Bekijk hier het recept. 

Voorgerecht:
Soep van Kalettes

Kalettes zijn een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Naast dat ze er mooi uitzien zorgt de zoete, nootachtige smaak voor een lekkere smaaksensatie. Ze zijn in het seizoen van november tot maart en komen uit Nederland, dus rond de kerstdagen een goede duurzame keuze.

Hier gaan we een lekkere soep van maken. Door de aardappel wordt het een gevulde soep, zorg er dus voor dat je niet te grote porties opschept. Er moet immers nog ruimte over blijven voor de volgende gangen.

Bekijk hier het recept. 

Hoofdgerecht:
Zalm op een bedje van zeekraal

Zeekraal is een zeer veelzijdige en verassende groente. De groente wordt sinds een aantal jaar gekweekt in Zeeland. Daar kennen ze de groente al langer, vooral in combinatie met vis. Daarom gaan we als hoofgerecht de zeekraal combineren met een lekker stuk zalm. Let er bij aankoop van de zalm op dat deze een MSC-keurmerk (wilde zalm uit Alaska)  heeft, dan wel biologisch gekweekt is of een ASC-keurmerk (uit Noorwegen) heeft.

Bekijk hier het recept.

Nagerecht:
Appeltrifle

We sluiten het menu af met een heerlijke variatie op de klassieke Engelse trifle met appel en vanillevla. Tip: serveer de trifle in kleine glaasjes voor een mooi feestelijk effect.

Bekijk hier het recept. 


Eet smakelijk en fijne feestdagen!