Gerechten met één van de meest populaire groenten van Nederland

Zo'n 70 procent van de Nederlandse huishoudens koopt weleens of regelmatig bloemkool. Bloemkool is een ronde koolsoort, die bestaat uit groene stengels met witte bloemknoppen. De groente is populair door zijn milde, toegankelijke smaak. Daardoor is bloemkool te verwerken in verschillende gerechten. Wij hebben in deze blog verassende recepten klaar gezet om uit te proberen.

Tip: Reken 300 - 350 gram bloemkool per persoon voor 250 gram op je bord. Vaak betekent dat een middelgrote bloemkool voor 2 personen. Nog wat roosjes over? Eet ze lekker rauw als tussendoortje. Dan kom je zo aan je dagelijkse portie groente van 250 gram!

Bloemkoolschotel

Hoofdgerecht

30 - 60 minuten

Samen genieten van een schotel boordevol groenten? Dat kan met deze bloemkoolschotel. In dit gerecht wordt de groente gecombineerd met aardappelen, prei, champignons en rundergehakt. De maaltijd wordt op smaak gebracht met peper en paprikapoeder.

Dit gerecht bevat 200 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Bloemkool met Italiaanse tomatensaus

Bijgerecht

20 - 30 minuten

Bloemkool is ook te gebruiken in Italiaanse gerechten. In dit recept wordt bloemkool gecombineerd met tomaat. Het gerecht wordt op smaak gebracht met knoflook, paprikapoeder en peper. Strooi er geraspte 30+ kaas over voor het serveren om het gerecht helemaal af te maken.

Dit gerecht bevat 470 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Bloemkool met uiensaus

Hoofdgerecht

20 - 30 minuten

In dit recept leg je de bloemkool in een bedje van uiensaus. De saus wordt op smaak gebracht met knoflook en kruidnagel. Voor dit gerecht heb je voor twee personen één kleine bloemkool nodig. Dit gerecht is aan te vullen met gebakken tartaar of aardappelen. Zo kan je zelf bepalen hoe uitgebreid jouw maaltijd wordt.

Dit gerecht bevat 445 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Glaasje koude bloemkoolcrème met gegrilde ham

Bijgerecht

20 - 30 minuten

Wel eens gedacht om bloemkool te verwerken in een crème? In dit recept combineer je bloemkool met ham en breng je het geheel op smaak met peper. Je kan het gerecht mooi serveren in doorzichtige glazen. Dat geeft een chic effect en zo zet je binnen een korte tijd een mooi maar ook lekker gerecht op tafel. Zelf kan je ook aardappelen of een stukje zalm bijvoegen om de maaltijd compleet te maken.

Dit gerecht bevat 145 gram groenten per persoon.

Bekijk recept