Gerechten voor de koude dagen

Het wordt steeds kouder buiten, waardoor je uit kijkt naar een heerlijke warme maaltijd in de avond. Lekker opwarmen met een warm avondgerecht. Tijdens dit soort dagen kennen we de klassiekers wel. Een heerlijke stamppot of een lekkere kom soep. Speciaal voor jou hebben wij een paar gerechten op een rijtje gezet om jouw op te warmen na een koude dag. Voor welke klassieker ga jij?

Erwtensoep

4 personen

60+ minuten

Erwtensoep eten we vooral eten tijdens de koude dagen. Er gaat niks boven een zelfgemaakte erwtensoep. Het kost even wat tijd, maar dan heb je wel een heerlijk vullende en groenterijke erwtensoep met wel 125 gram groenten per persoon. Heb je ingredi├źnten over? Winterwortels zijn buiten de koelkast 1 tot 2 weken houdbaar.

Bekijk recept

Stevige tomatensoep

4 personen

30 - 60 minuten

Wie geniet er niet van een heerlijke kom tomatensoep? Het is een van de bekendste klassiekers en nog veel lekkerder als je hem zelf maakt. Bijna iedereen kan genieten van de stevige tomatensoep, want het gerecht is volledig vegetarisch. De soep bestaat alleen maar uit groenten, knollen en kruiden en bevat wel 440 gram groenten per persoon.

Bekijk gerecht

Stamppot met knolselderij en wortel

2 personen

30 - 60 minuten

Als het kouder wordt, komen de stamppotten weer op tafel. Zo kan je genieten van een stamppot met knolselderij en wortel. Een gerecht dat helemaal past bij dit seizoen. Garneer de stamppot met ei en kruiden om hem naar jouw smaak te brengen. Dit gerecht is ook geschikt voor mensen met diabetes. Een heerlijke, warme maaltijd om samen van te genieten.

Bekijk recept

Zoete aardappel-stamppot met Kalettes

4 personen

30 - 60 minuten

Toch eens een andere soort stamppot proberen? Probeer dan de zoete aardappel-stamppot met Kalettes. Het gerecht is hartverwarmend op een koude dag. De stamppot is eenvoudig te maken en een feest voor je smaakpapillen. Voordat je het gerecht op tafel zet, vergeet hem niet te garneren met fijn gehakte noten. De stamppot bevat 150 gram groenten per persoon.

Bekijk recept