Groenten en fruit met pindakaas?

Tegenwoordig is op elke dag wel iets te vieren. Zo was het maandag Blue Monday, dinsdag Knuffeldag en startte gisteren de Voorleesdagen. Morgen is het de Dag van de Pindakaas. Een groot feest voor de echte pindakaasfans. En daar haakt Veggipedia natuurlijk graag op in. Heb jij ooit pindakaas met groenten of fruit geprobeerd? Met deze lekkere en gezonde combi's wordt jij een echte Pindabaas op de Pindakaasdag.

Zoals je misschien wel weet gaan banaan en pindakaas goed samen. Maar heb je ooit pindakaas met peer of aardbeien geprobeerd? Hieronder hebben we drie gerechten met pindakaas op een rijtje gezet. Start je dag met een lekkere ontbijtbowl met pindakaas, smul van een soepje met pinda's bij de lunch of eindig je dag pindakaaswaardig met een vegan stamppot van geroosterde pompoen, linzen en pindajus. Natuurlijk wel met 100% pindakaas!

1. Ontbijt: appeltaart smoothie bowl met pindakaas

Wil je jouw dag gelijk goed beginnen met 120 gram fruit? Probeer dan eens deze smoothie bowl met appels, dadels, yoghurt, granola en rozijnen. De twee theelepels pindakaas geven de bowl een extra lekkere smaak. Deze smoothie drink je niet met een rietje, maar eet je gewoon met een lepel.

2. Lunch: Corn chowder met pittige broodrepen en pinda's

Je raadt het misschien al aan de naam: corn chowder is soep gemaakt van maïs. Het recept van deze dikke en romige soep met pindakaas komt uit de Verenigde Staten. Je maakt de soep makkelijk wat dunner door er een beetje water en melk bij te doen. De geroosterde boterhammen met chilipeper en/of paprikapoeder zorgen voor een lekkere pittige bite. Met deze soep krijg je maar liefst 250 gram groenten binnen!

3. Avondeten: vegan stamppot van geroosterde pompoen, linzen en pindajus

Pindajus bij stamppot? Wij zijn fan! De jus van pindakaas vormt een heerlijke combi met dit Hollandse gerecht van geroosterde pompoen, pastinaak, ui, kruimige aardappelen en oranje linzen. Je hebt deze lekkere stamppot binnen een half uurtje op tafel staan. Nog een pluspunt: de stamppot bevat maar liefst 225 gram groenten per persoon. Een lekkere afsluiter op de Dag van de Pindakaas!