Haal je middagdip eruit met een gezonde snack

Morgen is het zover de Nationale Groente- en Fruitdag (14 oktober). Samen eten we om 16:00 uur onze middagdip eruit met een gezonde snack. Om in de stemming te komen hebben wij verschillende gezonde tussendoortjes op een rijtje gezet. De snacks zijn eenvoudig te maken, bereid je voor door alle benodigdheden in huis te halen. Dan kan jij vrijdag genieten van een gezonde snack of het delen samen met familie, vrienden of collega's.

Gevuld avocadopartje met tomaat-komkommersalsa

0 - 10 minuten

De avocado bevat veel onverzadigd vet, goed voor hart en bloedvaten. Het vruchtvlees is ook rijk aan kalium, goed voor de bloeddruk. Ook het vezelgehalte is hoog (8-10 gram per vrucht). Dat is weer goed voor de werking van de darmen. Avocado heeft zacht geelgroen vruchtvlees met een licht nootachtige smaak en is eenvoudig te combineren met andere verschillende groenten. Zo wordt de avocado in dit recept gecombineerd met tomaat, rode ui en komkommer.

Bekijk het recept van de avocadopartjes op Veggipedia.

Zoete aardappel 'toast' met veldsla, cottage cheese en balsamico tomaatjes

10 - 20 minuten

De zoete aardappels zijn rijk aan zetmeel en suiker. De smaak is zoet, maar ook ietwat kruidig. Juist daarom past de zoete aardappel perfect in allerlei pikante gerechten. In dit recept wordt de zoete aardappel gecombineerd met cherrytomaatjes, cottage cheese, veldsla en basilicum.

Tip: zoete aardappel kan je ook rauw eten als snack met een yoghurtdipsaus.

Bekijk het recept van de zoete aardappel 'toast' met cottage cheese op Veggipedia.

Snoepgroente met frisse ravigotesaus

0 - 10  minuten

Er zijn veel verschillende snoepgroenten die je los op kan eten als een gezonde snack. Maar is het niet veel leuker om de verschillende groente te combineren. Zo heb je een snack vol variatie. Dit kan al simpel door verschillende groente in reepjes te snijden en een Ravigotesaus toe te voegen net als in dit recept.

Bekijk het recept van de snoepgroente met frisse ravigotesaus op Veggipedia.  

Appelplakjes met notenboter, banaan, kaneel en hennepzaad

0 - 10 minuten

Hollandse appels, heerlijk om zo in te bijten. Er zijn verschillende soorten appels met verschillende smaken. Zo heb je ze van knapperig en zuur tot zachter en zoet. In dit heerlijke recept geniet je op een andere manier van een appel. Zo wordt de appel gecombineerd met amandelpasta, banaan en granaatappelpitjes.

Bekijk het recept van de appelplakjes met notenboter op Veggipedia.