Kerst inspiratie: smakelijke ideeën voor jouw feestelijke menu

De feestelijke decembermaand is weer aangebroken, gevuld met de sprankelende magie van kerstlichtjes, warme gezelligheid en hartverwarmende lekkernijen. Tijdens deze betoverende periode komen we samen om te genieten van kostbare momenten met dierbaren en om te smullen van heerlijke gerechten. Van traditionele familierecepten tot creatieve culinaire hoogstandjes, het is de tijd van het jaar waarin de keukens bruisen en de tafels pronken met verrukkelijke lekkernijen. Ontdek in deze blog een kerstmenu als inspiratie om deze kerstperiode uit te pakken met groenten en fruit.

Hollandse salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad

Voorgerecht

0 - 10 minuten

Deze kerst laat je de tafel schitteren met een verleidelijke en kleurrijke salade van rammenas, roodlof, appel en gepoft mosterdzaad als voorgerecht van het kerstmenu. Geïnspireerd door de warmte van het seizoen, brengt dit recept een verfrissende draai aan traditionele kerstgerechten, waardoor het een perfect gerecht is voor jouw feestelijke menu.

Dit recept bevat 95 gram groenten en 35 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Bulgur met zalm en groente

Hoofdgerecht

30 - 60 minuten

Met het hoofdgerecht als de spil van een onvergetelijk kerstmenu, brengt dit recept voor zalm met groenten en bulgur een ware culinaire verwennerij naar de feestelijke tafel. Terwijl de geurige zalmfilet in perfectie wordt bereid en vergezeld wordt door kleurrijke, knapperige groenten en smaakvolle bulgur, vormt dit gerecht het stralende middelpunt van het kerstdiner. De harmonie van deze smaken en texturen roept niet alleen een gevoel van warmte en genegenheid op, maar biedt ook een verfijnde en heerlijke ervaring voor alle gasten die samenkomen om de feestdagen te vieren.

Dit recept bevat 300 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Frisse salade met Chinese kool en mandarijn

Bijgerecht

0 - 10 minuten

Deze kerst is een bijgerecht met een stralende frisse salade van Chinese kool en mandarijn een schitterende toevoeging aan jouw feestelijke tafel. Met een combinatie van knapperige Chinese kool, sappige mandarijnpartjes en een verrukkelijke dressing biedt dit gerecht niet alleen een verfrissende en verrassende smaak, maar voegt het ook een vleugje kleur toe aan het kerstmenu. Deze verfijnde salade zal zeker de zintuigen betoveren en een smaakvolle aanvulling zijn op de festiviteiten.

Dit recept bevat 200 gram groenten en 60 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Toetje met abrikoos, banaan en hazelnoten

Nagerecht

10 - 20 minuten

Dit nagerecht met abrikoos, banaan en hazelnoten is een verrukkelijke afsluiting van het feestelijke diner. Dit verleidelijke toetje, met zijn combinatie van zachte abrikozen, romige banaan en knapperige hazelnoten, belooft een smaakvolle en feestelijke ervaring voor het kerstdiner. De zoete aroma's en verrassende texturen van dit dessert vormen niet alleen een feestelijk einde van de maaltijd, maar voegen ook een vleugje elegantie toe aan het kerstmenu

Dit recept bevat 125 gram fruit per persoon.

Bekijk recept