Lekkere focus foods voor de eerste schoolweek

De scholen zijn weer begonnen! En dat betekent dat we weer de boeken in mogen duiken. Ben je na al dat leren toe aan wat extra energie? Check dan deze lekkere focus foods.

1. Bananen: de ideale snack

Bananen zijn niet alleen een makkelijk tussendoortje, ze zitten ook nog eens boordevol voedingsvezels. Van de populairste fruitsoorten in Nederland is banaan de meest calorierijke. De ideale snack voor een boost energie. Wist je trouwens dat bananen hun kromme vorm krijgen omdat ze in een tros hangen en omhoog willen groeien, tegen de zwaartekracht in?

2. Kleurrijke snackgroentemix

Toe aan wat verfrissing na een lange leersessie? Maak dan een lekkere mix van snackgroenten, zoals paprika, snacktomaatjes, snackkomkommer en wortels. Kleurrijk én gezond! Je kunt deze lekkere snackgroentemix makkelijk meenemen in een trommeltje. Zo kun je er de hele dag door van snoepen. Check hier een lekker recept met groenteknabbels

3. Trommeltje blauwe bessen

Geef je schooldag een extra frisse boost met lekkere blauwe bessen. Blauwe bessen hebben een milde, zoete bosbesachtige smaak met een knapperige bite. Je neemt ze in een trommeltje makkelijk mee naar school. Blauwe bessen zijn rijk aan vezels: die heb je nodig voor een goede darmwerking. Ook zijn ze een bron van vitamine E. Kortom, niet alleen lekker maar ook erg gezond!