Met gezonde snacks het nieuwe jaar in

Wil je graag snacken tijdens Oud & Nieuw maar wel op een gezonde manier? Dat kan! Je kan een bewuste en gezonde keuze maken op het gebied van hapjes. Zo geniet je van heerlijke groentehapjes en ga je gezond het nieuwe jaar in. Om je te inspireren hebben wij in deze blog verschillende recepten voor jou uitgezocht om gezond en verantwoord 2023 in te gaan.

Bleekselderij bootjes met bonendip

4 personen

0 - 10 minuten

Bleekselderij vervangt de toast, waarop je normaal de dip op smeert. De dip bestaat uit bonen en verschillende kruiden. De dip wordt op smaak gebracht met zwarte peper. Zo heb je een snack die volledig bestaat uit groenten en specerijen, waardoor je 96 gram groenten per persoon binnen krijgt. Een snack boordevol vitamine en mineralen.

Bekijk recept

Zoete aardappelen 'toast' met veldsla, cottage cheese en balsamico tomaatjes

4 personen

10 - 20 minuten

Deze hartige snack bestaat uit zoete aardappel als toast belegd met cottage cheese, balsamico tomaatjes en basilicum. Een heerlijke snack om samen te van genieten en een goede manier om meer groenten binnen te krijgen (100 gram groenten per persoon). Na het bereiden kan je het hapje gelijk serveren.

Bekijk recept

Auberginedip met komkommer

4 personen

20 - 30 minuten

Komkommer is heerlijk als tussendoortje. Daarom ideaal te verwerken voor een lekkere snack. In dit recept wordt de komkommer gebruikt als vervangen van de toast en krijgt het hapje smaak door de auberginedip. Een snack waarmee je veel groenten binnen krijgt en is ook nog eens heel lekker.

Bekijk recept

Courgetterolletjes

12 personen

10 - 20 minuten

Verras je gasten met deze courgetterolletjes met gegrilde paprika en feta, heerlijk als borrelhapje. Een hapje die jij binnen een korte tijd zo op tafel zet en waar je met zijn alle van geniet. Niet alleen omdat het hapje heerlijk smaakt, maar ook omdat er stiekem 50 gram groenten per persoon in verwerkt is. Zo geniet je samen van een gezonde snack tijdens de jaarwisseling.

Bekijk recept