Ontdek de verschillende smaken en texturen van hummus

Op 13 mei vieren we niet alleen de heerlijke smaak van hummus, maar ook de voedzaamheid en veelzijdigheid van dit plantaardig gerecht tijdens Internationale Hummusdag. Deze heerlijke spread, die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten, heeft de harten en smaakpapillen van mensen over de hele wereld veroverd. Met zijn romige textuur, rijke smaak en eindeloze mogelijkheden voor variatie is hummus veel meer dan alleen een dip voor groenten of brood. Met deze blog bereid jij je helemaal voor op Internationale Hummusdag.

Linzenhummus

Bijgerecht

20 - 30 minuten

Dit recept voor linzenhummus brengt een heerlijke twist aan de klassieke kikkererwtenversie, waardoor het een verfrissende en voedzame toevoeging is aan je maaltijd. Met zijn fluweelzachte textuur en rijke, aardse smaak is deze linzenhummus niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een bron van plantaardige eiwitten en vezels. Of je het nu als dip serveert, als spread op brood of als bijgerecht bij een maaltijd, deze hummus is een goede toevoeging aan elk gerecht.  

Bekijk recept

Groentebowl met kikkererwten en hummus

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

Stap binnen in de wereld van kleurrijke smaken en voedzame overvloed met deze verrukkelijke groentebowl met kikkererwten en hummus. Deze smaakvolle creatie is heerlijk vers, gezond en biedt eindeloze mogelijkheden. Boordevol met een kleurrijk scala aan knapperige groenten, eiwitrijke kikkererwten en romige hummus, biedt deze bowl een smakelijke en voedzame maaltijd die je energie geeft.

Bekijk recept

Zwarte bonenhummes

Bijgerecht

0 - 10 minuten

Verken een wereld van smaak en textuur met deze twist op het klassieke hummusrecept: zwarte bonenhummus. Dit recept biedt een unieke en smaakvolle draai aan de traditionele hummus, waarbij de romige textuur en rijke smaak van zwarte bonen samen komtmet klassieke hummus-ingrediënten. Deze zwarte bonenhummus is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een voedzame bron van eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen.

Bekijk recept

Geroosterde bloemkoolhummus

Lunch

20 - 30 minuten

Ontdek een verrassende en heerlijke manier om van bloemkool te genieten met dit recept voor geroosterde bloemkoolhummus. Door de subtiele smaak van bloemkool te combineren met de romige textuur en rijke smaak van hummus, krijg je een verfijnde en smaakvolle dip die je smaakpapillen zal verbluffen. Het roosteren van de bloemkool voegt een extra dimensie toe waardoor er een heerlijk rokerige en hartige smaak ontstaat.

Bekijk recept