Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Geroosterde bloemkoolhummus

Lunch
20 - 30 min
Geroosterde bloemkoolhummus
Met seizoensproducten

38gr groenten p.p.

Ingrediënten

600 gram bloemkoolroosjes
50 milliliters olijfolie
700 gram kikkererwten (gespoeld en uitgelekt)
4 gram knoflook
100 milliliters citroensap
1 gram zwarte peper
15 gram verse krulpeterselie (fijn gesneden)
300 gram volkorenbrood

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie. Rooster vervolgens gedurende 25 minuten.
  2. Houd een klein deel van de kikkererwten apart voor later. Meng de rest van de kikkererwten, olijfolie, knoflook en citroensap in de keukenmachine. Meng goed totdat de hummus glad wordt.
  3. Schik een dikke laag hummus op een bord. Garneer met de bloemkoolroosjes en kikkererwten die je eerder hebt gereserveerd. Maak af met de olijfolie, zwarte peper en verse krulpeterselie. Serveer met volkorenbrood. 

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie568 kcal
Vet17 gr
waarvan verzadigd3 gr
Koolhydraten77 gr
waarvan suikers0 gr
Voedingsvezels22 gr
Eiwitten22 gr
Zout0 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Peterselie

Peterselie

Nu in seizoen
Kruiden
Knoflook

Knoflook

Nu in seizoen
Groenten
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Bospeen met peterselieboter

Bospeen met peterselieboter

225gr groenten p.p.

Stevige tomatensoep

Stevige tomatensoep

440gr groenten p.p.

Ravioli met saus van geroosterde paprika’s

Ravioli met saus van geroosterde paprika’s

255gr groenten p.p.

Meer recepten