| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 568 kcal |
| Vet | 17 gr |
| waarvan verzadigd | 3 gr |
| Koolhydraten | 77 gr |
| waarvan suikers | 0 gr |
| Voedingsvezels | 22 gr |
| Eiwitten | 22 gr |
| Zout | 0 gr |
Geroosterde bloemkoolhummus
Lunch
20 - 30 min

Met seizoensproducten
38gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 600 gram bloemkoolroosjes |
| 50 milliliters olijfolie |
| 700 gram kikkererwten (gespoeld en uitgelekt) |
| 4 gram knoflook |
| 100 milliliters citroensap |
| 1 gram zwarte peper |
| 15 gram verse krulpeterselie (fijn gesneden) |
| 300 gram volkorenbrood |
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/4 van de olijfolie. Rooster vervolgens gedurende 25 minuten.
- Houd een klein deel van de kikkererwten apart voor later. Meng de rest van de kikkererwten, olijfolie, knoflook en citroensap in de keukenmachine. Meng goed totdat de hummus glad wordt.
- Schik een dikke laag hummus op een bord. Garneer met de bloemkoolroosjes en kikkererwten die je eerder hebt gereserveerd. Maak af met de olijfolie, zwarte peper en verse krulpeterselie. Serveer met volkorenbrood.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Bospeen met peterselieboter
225gr groenten p.p.

Stevige tomatensoep
440gr groenten p.p.

Ravioli met saus van geroosterde paprika’s
255gr groenten p.p.

