Bospeen met peterselieboter

Ga naar:

Boodschappenlijst

4 takjes peterselie
1 citroen
1 teentje knoflook
peper
450 g bospeen
1 1/2 eetlepel halfvolle ongezouten boter

Bereidingswijze

1. Knip de peterselie boven een kommetje fijn.
2. Boen de citroen onder stromend water goed schoon. Rasp ongeveer 1 theelepel gele schil van de citroen boven de peterselie. Pel het teentje knoflook en pers het boven de peterselie uit en roer de boter erdoor. Breng op smaak met peper. Laat ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.
4. Maak de bospeen schoon en snijd in stukjes.
5. Kook de bospeen in een pan met weinig water zachtjes gaar. Giet de bospeen af en leg de groente in een schaal.
6. Verdeel de peterselieboter over de bospeen. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
110 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
3 gram
Koolhydraten
13 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
13 gram
Zout
150 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!