| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 132 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 14 gr |
| waarvan suikers | 11 gr |
| Voedingsvezels | 7 gr |
| Eiwitten | 3 gr |
| Zout | 0.21 gr |
Kruidige worteltjes

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 1 teentje knoflook |
| ½ theelepel paprikapoeder |
| 1 eetlepel tomatenpuree |
| 1 eetlepel olie |
| 1 theelepel komijnzaad |
| 1 ui |
| 400 gram winterwortel |
Bereidingswijze
1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
3. Snijd de wortels in plakken.
4. Verwarm de olie en bak hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.
5. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten mee.
6. Bak de tomatenpuree en het paprikapoeder kort mee.
7. Voeg de plakken wortel toe met 1 dl water en stoof de groente in 8-10 minuten gaar.
Menusuggestie: Lekker met geroosterde hazelnoten en aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Fris gestoofde worteltjes
200gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Geroerbakte wortelen met peultjes
270gr groenten p.p.

Regenboogsalade met wortel en prei
200gr groenten p.p.


