Kruidige worteltjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 teentje knoflook
½ theelepel paprikapoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel olie
1 theelepel komijnzaad
1 ui
400 gram winterwortel

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de ui en de knoflook in snippers.
3. Snijd de wortels in plakken.
4. Verwarm de olie en bak hierin het komijnzaad tot het gaat geuren.
5. Fruit de ui en de knoflook een paar minuten mee.
6. Bak de tomatenpuree en het paprikapoeder kort mee.
7. Voeg de plakken wortel toe met 1 dl water en stoof de groente in 8-10 minuten gaar.

Menusuggestie: Lekker met een vegetarische schijf en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
132 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
14 gram
Vezels
7 gram
Waarvan suikers
11 gram
Zout
205 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!