Regenboogsalade met wortel en prei

Ga naar:

Boodschappenlijst

600 gram wortelen in diverse kleuren
2 dunne preien
2 eetlepels olijfolie
azijn
2 theelepels mosterd
peterselie

Bereidingswijze

1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de wortels en de prei in stukken van 10 cm. Snijd de stukken in de lengte in dunne repen. Kook de groente in weinig water in 5 minuten gaar.
3. Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, wat azijn en de mosterd. Meng de dressing door de nog warme wortel en prei en laat dit afkoelen. Strooi er klein geknipte peterselie over.

Menusuggestie: Lekker met linzen met citrus en munt en aardappel-pastinaakpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
100 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
2 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
8 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
7 gram
Zout
200 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten