| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 100 kcal |
| Vet | 6 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 8 gr |
| waarvan suikers | 7 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 2 gr |
| Zout | 0.2 gr |
Regenboogsalade met wortel en prei

200gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 600 gram wortelen in diverse kleuren |
| 2 dunne preien |
| 2 eetlepels olijfolie |
| azijn |
| 2 theelepels mosterd |
| peterselie |
Bereidingswijze
Wortels zijn tegenwoordig beschikbaar in alle kleuren van de regenboog. Maar wat doe je met regenboogwortelen? Maak er een snelle, lekkere regenboogsalade van met prei!
1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de wortels en de prei in stukken van 10 cm. Snijd de stukken in de lengte in dunne repen. Kook de groente in weinig water in 5 minuten gaar.
3. Klop een dressing van de olie, 1 eetlepel water, wat azijn en de mosterd. Meng de dressing door de nog warme wortel en prei en laat dit afkoelen. Strooi er klein geknipte peterselie over.
Menusuggestie: Lekker met linzen met citrus en munt en aardappel-pastinaakpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Regenboogsalade van geroosterde paprika
255gr groenten p.p.

Fris gestoofde worteltjes
200gr groenten p.p. & 60gr fruit p.p.

Regenboogsalade met walnootdressing
295gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.



