Smaakvolle maaltijden met honing

Aanstaande zaterdag, 20 mei, is het Wereld Bijendag. Wist je dat bijen cruciaal zijn voor de bestuiving van veel van onze voedselgewassen? En zij zijn bovendien de producenten van onze honing. Honing is niet alleen een natuurlijke zoetstof, het is ook een veelzijdig ingrediënt dat gebruikt kan worden in tal van gerechten, van hartig tot zoet.

In deze blog delen we heerlijke en gezonde recepten waarin deze zoete nectar de ster van de show is. Van salades tot marinades en desserts, honing kan een subtiel zoete smaak toevoegen aan elk gerecht. Ontdek hoe honing kan bijdragen aan de smaak en gezondheid van je gerechten, en laat je inspireren door onze suggesties voor het gebruik van deze veelzijdige zoetstof in je keuken.

Snelle plaattaart met courgette, wortel en honing

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

De snelle plaattaart met courgette en wortel is een heerlijk vegetarisch gerecht dat perfect is voor een doordeweekse avond. Dit gerecht is makkelijk te maken en staat binnen 30 minuten op tafel. De plaattaart is belegd met smaakvolle groenten en als finishing touch wordt er honing overheen gedruppeld. Honing is een natuurlijke zoetstof en geeft het gerecht een heerlijk zoete smaak. Ontdek hoe je deze heerlijke plaattaart met courgette, wortel en honing zelf kunt maken en geniet van een snel en smaakvol gerecht!

Dit gerecht bevat 305 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Rode koolsalade met honingdressing

Hoofdgerecht

20 - 30 minuten

Deze rode koolsalade met honingdressing is een kleurrijk en gezond gerecht. De salade bestaat uit rode kool, wortel en rode ui en is op smaak gebracht met een heerlijke honingdressing. Honing is een natuurlijke zoetstof en geeft de dressing een zoete smaak die perfect combineert met de frisse smaak van de groenten. Deze rode koolsalade is niet alleen lekker, maar ook nog eens goed voor je.

Dit gerecht bevat 200 gram groenten en 35 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Salade met geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

Hoofdgerecht

30 - 60 minuten

Deze salade met geroosterde rode biet en wortel is een heerlijk gerecht dat perfect is voor in de avond. Dit gerecht is makkelijk te maken en staat binnen een uur op tafel. De salade is op smaak gebracht met een honing- en ricottadressing, waardoor het gerecht een heerlijke zoete smaak krijgt. De geroosterde groenten in combinatie met de romige ricotta en zoete honing zorgen voor een perfecte smaakbalans.

Dit gerecht bevat 255 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Toetje met appel, honing en cranberries

Nagerecht

10 - 20 minuten

Dit snelle en gezonde toetje met appel, honing en cranberries is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een zoete afsluiting van een maaltijd. Het gerecht bevat geen toegevoegde suikers en is rijk aan vezels en vitamines. De honing wordt gebruikt als natuurlijke zoetstof en geeft het gerecht een heerlijk zoete smaak. Bovendien is dit gerecht binnen enkele minuten te maken, waardoor het een ideale last-minute optie is als je nog snel een dessert wilt maken.

Dit gerecht bevat 135 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Gestoofde appel met honing en kaneel

Nagerecht

10 - 20 minuten

Deze gestoofde appel met kaneel is een eenvoudig en gezond dessert dat perfect is na een lange dag. Het gerecht is makkelijk te maken en bevat slechts een paar ingrediënten. De zoete appels worden gestoofd in een mix van kaneel en water, waardoor ze een heerlijke warme en kruidige smaak krijgen. Het gerecht wordt afgemaakt met een lepeltje honing voor een extra zoete smaak. Deze gestoofde appel met kaneel is niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond.

Dit gerecht bevat 120 gram fruit per persoon.

Bekijk recept