Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Peertje

Onze digitale assistent Peertje helpt je graag, maar kan zich net als een mens soms vergissen.

Wat is er nu in het seizoen?

Wat kan ik koken met mijn restjes?

Deze website gebruikt cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om bezoek te analyseren en om je relevante boodschappen te tonen op social media. Door op 'Alles accepteren' te klikken geef je toestemming voor de plaatsing ervan en het verwerken van op deze wijze verkregen persoonsgegevens, zoals in ons privacy- & cookiestatement wordt vermeld.

Onze privacy- & cookiestatement:

Salade met geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta van Brenda Kookt

Hoofdgerecht
30 - 60 min
Salade met geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta van Brenda Kookt
Met seizoensproducten

255gr groenten p.p.

Ingrediënten

500 wortelen geschrapt en in stukken gesneden
4 bieten (voorgekookt) in grove stukken
125 g ricotta
1 el honing
Takje rozemarijn gerist en grof gehakt
250 g verse spinazie
100 g pistachenootjes grof gehakt
3 el olijfolie
Peper
Bruin desem stokbrood (250 g)

Bereidingswijze

Deze salade van Brenda Kookt is heerlijk zoet van smaak. Ook lekker bij een barbecue als bijgerecht!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Kook de stukken wortel 10 minuten voor.
3. Verdeel de bieten en wortelen allebei over een zijde van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper.
4. Rooster de bieten en wortelen 25 minuten in de oven.
5. Roer in een kom de ricotta los en voeg de honing en rozemarijn toe. Breng op smaak met peper. Roer door elkaar zodat alles goed gemengd is.
6. Verdeel de spinazie over een schaal of de borden. Verdeel hierover de warme geroosterde bieten en wortelen, samen met de honing-ricotta. Bestrooi tot slot met de pistachenootjes.
7. Serveer met het desem stokbrood.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 3.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Link gekopieerd!

Voedingswaarden

SoortPer persoon
Energie515 kcal
Vet25 gr
waarvan verzadigd5 gr
Koolhydraten49 gr
waarvan suikers16 gr
Voedingsvezels12 gr
Eiwitten18 gr
Zout1 gr

Meer over de ingrediënten

Meer groenten en fruit
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Rode bieten

Rode bieten

Nu in seizoen
Groenten
Spinazie

Spinazie

Groenten
Koelkast
Rozemarijn

Rozemarijn

Kruiden
Koelkast
Wortel

Wortel

Nu in seizoen
Groenten
Rode bieten

Rode bieten

Nu in seizoen
Groenten
Spinazie

Spinazie

Groenten
Koelkast
Rozemarijn

Rozemarijn

Kruiden
Koelkast
Meer groenten en fruit

Ook lekker!

Meer recepten
Rode bieten met rozemarijn en ui

Rode bieten met rozemarijn en ui

225gr groenten p.p.

Salade met rode biet en mierikswortel

Salade met rode biet en mierikswortel

215gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Rode bietenburgers met andijviesalade

Rode bietenburgers met andijviesalade

615gr groenten p.p.

Meer recepten