Zaterdag: Salade met geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta van Brenda Kookt

Ga naar:

Boodschappenlijst

500 wortelen geschrapt en in stukken gesneden
4 bieten (voorgekookt) in grove stukken
125 g ricotta
1 el honing
Takje rozemarijn gerist en grof gehakt
250 g verse spinazie
100 g pistachenootjes grof gehakt
3 el olijfolie
Peper
Bruin desem stokbrood (250 g)

Bereidingswijze

Deze salade van Brenda Kookt is heerlijk zoet van smaak. Ook lekker bij een barbecue als bijgerecht!

1. Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Kook de stukken wortel 10 minuten voor.
3. Verdeel de bieten en wortelen allebei over een zijde van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper.
4. Rooster de bieten en wortelen 25 minuten in de oven.
5. Roer in een kom de ricotta los en voeg de honing en rozemarijn toe. Breng op smaak met peper. Roer door elkaar zodat alles goed gemengd is.
6. Verdeel de spinazie over een schaal of de borden. Verdeel hierover de warme geroosterde bieten en wortelen, samen met de honing-ricotta. Bestrooi tot slot met de pistachenootjes.
7. Serveer met het desem stokbrood.

Dit recept is onderdeel van weekmenu 3.

Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
515 kcal
Vet
25 gram
Eiwit
18 gram
Waarvan verzadigd
5 gram
Koolhydraten
49 gram
Vezels
12 gram
Waarvan suikers
16 gram
Zout
1 gram

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten