| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 515 kcal |
| Vet | 25 gr |
| waarvan verzadigd | 5 gr |
| Koolhydraten | 49 gr |
| waarvan suikers | 16 gr |
| Voedingsvezels | 12 gr |
| Eiwitten | 18 gr |
| Zout | 1 gr |
Salade met geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta van Brenda Kookt

255gr groenten p.p.
Ingrediënten
| 500 wortelen geschrapt en in stukken gesneden |
| 4 bieten (voorgekookt) in grove stukken |
| 125 g ricotta |
| 1 el honing |
| Takje rozemarijn gerist en grof gehakt |
| 250 g verse spinazie |
| 100 g pistachenootjes grof gehakt |
| 3 el olijfolie |
| Peper |
| Bruin desem stokbrood (250 g) |
Bereidingswijze
Deze salade van Brenda Kookt is heerlijk zoet van smaak. Ook lekker bij een barbecue als bijgerecht!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Kook de stukken wortel 10 minuten voor.
3. Verdeel de bieten en wortelen allebei over een zijde van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper.
4. Rooster de bieten en wortelen 25 minuten in de oven.
5. Roer in een kom de ricotta los en voeg de honing en rozemarijn toe. Breng op smaak met peper. Roer door elkaar zodat alles goed gemengd is.
6. Verdeel de spinazie over een schaal of de borden. Verdeel hierover de warme geroosterde bieten en wortelen, samen met de honing-ricotta. Bestrooi tot slot met de pistachenootjes.
7. Serveer met het desem stokbrood.
Dit recept is onderdeel van weekmenu 3.
Let op: dit recept is voor twee volwassenen en twee kinderen. Pas de hoeveelheden iets aan voor vier volwassenen.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Rode bieten met rozemarijn en ui
225gr groenten p.p.

Salade met rode biet en mierikswortel
215gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.

Rode bietenburgers met andijviesalade
615gr groenten p.p.



