Smeer smakelijk!

Zaterdagmorgen viel mijn oog op een artikel over gezichtsmaskers met groenten en fruit in het AD.

Dermatoloog Ilan Karavani legde daarin uit dat groenten en fruit stoffen bevatten die goed zijn voor je huid. Het beste nieuws is dat deze stoffen volop verwerkt zijn in cosmetica. Dan moet je door pure avocado's en tomaten op je smoel te pletten zeker gaan stralen, toch? Dat wordt dan wel een smeerboel maar is een stuk goedkoper en direct beschikbaar.

Ik schoof mijn bordje gesneden groenten aan de kant en deed mij te goed aan een croissant. Ik zou de groenten na het ontbijt wel verwerken tot een beauty mask en fris het weekend ingaan.

Toen ik het hele artikel had gelezen kwam ik echter tot de conclusie dat het niet zo simpel was als ik in eerste instantie dacht. Groenten en fruit werken bijna uitsluitend als ze hoog geconcentreerd tot een extract zijn verwerkt. Broccoli-extract helpt dan een beetje tegen huidveroudering, bessen tegen een doffe huid en vijgenextract vermindert acne (heb ik al jaren geen last meer van). Broccoli en bessen hebben alleen effect als je ze ook regelmatig eet en dan moet je ze ook stoppen in een gevarieerde groente- en fruitconsumptie.

Zo kwam ik weer terug bij wat ik al wist. Ik besloot het bordje gesneden groenten toch maar op te eten. De komkommer legde ik apart voor op mijn ogen. Kon ik in ieder geval de wallen verminderen. 

Blog van Nancy Lentjes, Projectleider bij het NAGF en groot fan van lekker en gezond eten.