Verwarmende recepten met veel groenten voor de koude dagen

In de winter bieden seizoensgroenten ons een overvloed aan heerlijke en voedzame opties. Terwijl de temperaturen dalen, gedijen sommige groenten in deze koude maanden op hun best. Denk aan knapperige wortels, smaakvolle pastinaken en aardse bieten. Deze winterse groenten vormen de basis voor veel hartverwarmende recepten die niet alleen de smaakpapillen verwennen, maar ook het lichaam voeden en versterken tijdens dit seizoen. Ontdek in deze blog hoe je kunt genieten van de veelzijdigheid en heerlijkheid van seizoensgroenten met een verzameling smakelijke en voedzame recepten.

Salade van geroosterde wintergroenten

20 - 30 minuten

Deze heerlijke salade van geroosterde wintergroenten is een perfect gerecht om je te verwarmen tijdens de koude wintermaanden. Met zijn rijke smaken en aardse tonen is dit recept een voedzame keuze die de sfeer van het seizoen omarmt. De combinatie van verschillende gekarameliseerde groenten zorgt voor een heerlijke mix van texturen en smaken die zowel hartig als verrassend verfrissend zijn.

Dit recept bevat 500 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Kalettes met kip en zoete aardappel

20 - 30 minuten

Deze smakelijke combinatie van kalettes, sappige kip en verrukkelijke zoete aardappel vormt een heerlijk gerecht dat perfect past bij de winterse sfeer. De knapperige kalettes, een kruising van spruitjes en boerenkool, bieden een aangename textuur en zijn rijk aan smaak, wat dit gerecht een echte seizoensfavoriet maakt.

Dit recept bevat 150 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Zoete aardappelcurry

20 - 30 minuten

Deze verrukkelijke zoete-aardappelcurry is een ware traktatie die perfect past bij het winterseizoen. Met zijn warme en kruidige aroma's biedt dit gerecht een hartverwarmende ervaring tijdens de koude winterdagen. De combinatie van zachte zoete aardappelen, aromatische kruiden en romige kokosmelk zorgt voor een heerlijk geurige en vullende curry.

Dit recept bevat 230 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Erwtensoep

60+ minuten

Deze klassieke erwtensoep, ook wel bekend als snert, is een ware hartverwarmende lekkernij die synoniem staat voor de gezelligheid en warmte van het winterseizoen. Met zijn rijke en dikke consistentie, boordevol smaakvolle erwten, groenten en heerlijke stukjes rookworst of spek, is deze soep een traditioneel gerecht dat perfect past bij de koude winterdagen.

Dit recept bevat 125 gram groenten per persoon.

Bekijk recept