Wat kan je allemaal met knoflook?

Gisteren (19 april) was het knoflookdag. Een dag in het teken van smaak, want knoflook is een echte smaakmaker. Knoflook staat bekend vanwege zijn indringende aroma en is familie van de uien. Knoflook is rijk aan vluchtige aromastoffen. Rauwe knoflook smaakt scherp, door knoflook te verhitten wordt de smaak aromatischer en zoeter.

Een teentje knoflook weegt slechts 2 gram. Knoflook is dus geen krachtpatser als het gaat om gewicht, maar wel om smaak. Breng andere groenten hiermee op smaak, zo zit je sneller aan je dagelijkse portie groenten van 250 gram! Om jou inspiratie te bieden welke groenten je smaak kan geven met knoflook hebben we in deze blog verschillende recepten voor jou op een rijtje gezet.

Kastanjechampignons met peterselie en knoflook

Lunch

10 - 20 minuten

Het recept van kastanjechampignons met peterselie en knoflook laat zien hoe knoflook op een eenvoudige manier kan worden gebruikt om meer smaak aan een recept te geven. De combinatie van de aardse smaak van kastanjechampignons, de frisse smaak van peterselie en de pittige smaak van knoflook zorgt voor een smaakvol gerecht dat perfect is als bijgerecht of als hoofdgerecht met een lekker stuk brood erbij. Dit recept is ook nog eens gemakkelijk te maken en kan in slechts enkele minuten op tafel worden gezet.

Dit recept bevat 125 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Knolselderij-knoflooksoep

Soep

60+ minuten

Knolselderij-knoflooksoep laat zien hoe knoflook kan worden gebruikt om een heerlijke en voedzame soep te maken. De combinatie van de aardse smaak van knolselderij en de pittige smaak van knoflook zorgt voor een smaakvolle en gezonde soep. Dit recept is ook nog eens gemakkelijk te maken en kan worden aangepast naar eigen smaak. Of je nu van een subtiele of een pittige knoflooksmaak houdt, deze soep is een heerlijke manier om te genieten.

Dit recept bevat 280 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Gestoofde prei

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

Gestoofde prei met knoflook is een eenvoudig, maar smaakvol gerecht. In dit recept wordt de prei langzaam gestoofd in een heerlijke saus van knoflook, boter en bouillon. Het resultaat is een zachte, smaakvolle prei die perfect is als bijgerecht of als basis voor een hoofdgerecht. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist slechts een paar ingrediënten, waardoor het ideaal is voor een snelle en gezonde maaltijd op een drukke dag.

Dit recept bevat 200 gram groenten per persoon.

Bekijk recept

Geroerbakte courgette

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

In dit gerecht wordt de courgette kort gebakken met knoflook en een paar andere ingrediënten om een snelle en eenvoudige maaltijd op tafel te zetten. Het resultaat is een heerlijk bijgerecht die niet alleen vol van smaak is, maar ook rijk aan voedingsstoffen. Dit gerecht is gemakkelijk aan te passen naar eigen smaak. Zo kan je het gerecht aanvullen met een (vegetarische) schnitzel en aardappelpuree.

Dit gerecht bevat 300 gram groenten per persoon.

Bekijk recept