Akkerpaddenstoel

De akkerpaddenstoel wordt ook wel anijschampignon genoemd vanwege de anijsachtige smaak en geur. Het is één van de grootste eetbare paddenstoelsoorten die er bestaan. De kleur van de hoed is lichtgeel. De steel is langer dan de steel van de witte champignon en de hoed kleiner maar hoger.

OOK WEL GENOEMD:

Paddenstoel
Akkerpaddenstoel
Ga naar:

Informatie

Akkerpaddenstoel kopen

Kies akkerpaddenstoelen zonder donkere plekken. Mocht je zelf in het wild gaan zoeken, verwar ‘m dan niet met de giftige bolchampignon. Heb je een stekje gevonden waar ze groeien, onthoud dit dan. Daar staan ze volgend jaar vast weer!

Teelt

De akkerpaddenstoel groeit in het wild in weiden en in sparrenbossen in België en Nederland. De akkerpaddenstoel wordt op kleine schaal geteeld.


Tip

Paddenstoelen leveren een prima bijdrage aan je dagelijkse 250 gram groente. Ze zijn perfect om te verwerken in de soep, salade of saus. Reken 200 gram paddenstoelen per persoon voor 100 gram groenten.

Akkerpaddenstoel smaak

De akkerpaddenstoel heeft een anijsachtige geur en smaak. De akkerpaddenstoel is erg geschikt voor salades door even kort te bakken, maar je kunt ze ook gebruiken:

  • In de soep.
  • Bij een biefstukje.
  • Verwerken in een roerbakgerecht.
  • Verwerken in een omelet, evt. samen met wat verse geitenkaas.

Recepten met akkerpaddenstoel

Meer recepten

Verkrijgbaarheid akkerpaddenstoel

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec