



Bindsla




Bindsla wordt van oudsher geteeld en gegeten in Zuid-Europese landen. Bindsla wordt ook wel Romeinse sla, Romaanse sla of romaine genoemd. Bindsla is tegenwoordig ook verkrijgbaar in Nederland. Mini bindsla (little gem) wordt steeds populairder. Little gems zijn heel handig in gebruik en smaken wat zoet. Ze bevatten gezonde voedingsstoffen zoals bètacaroteen en vitamine C.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Bindsla kun je rauw eten, maar ook stomen. De smaak van de gestoomde nerven van bindsla lijkt op die van asperges. De stoomtijd is ca. 10 minuten.
Bereidingstijden
Stomen: ca. 10 minuten.
Bindsla schoonmaken
De sla goed wassen voor gebruik en uit laten lekken.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Bindsla smaak
Recepten met Bindsla
Meer recepten
Kipshoarma salade met yoghurtdressing en pitachips van Francesca Kookt
245gr groenten p.p.

Gegrilde zomergroenten
235gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 61 kj (15 kcal) |
| Vet totaal | 0.3 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
| Koolhydraten | 1 gr |
| waarvan suikers | 0.9 gr |
| Voedingsvezel | 1.3 gr |
| Eiwit | 1.4 gr |
| Zout | 0.04 mg |
| Retinol act. equivalent | 66 mcg |
| Vitamine B1 | 0.05 mg |
| Vitamine B2 | 0.05 mg |
| Nicotinezuur | 0.3 mg |
| Vitamine B6 | 0.06 mg |
| Folaat equivalenten | 24.5 mcg |
| Vitamine C | 1 mg |
| Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


