Chilipeper

De rode chilipeper wordt ook wel Spaanse peper genoemd. Rode peper zorgt ervoor dat gerechten heet en pittig worden. De pittigheid wordt bepaald door de aanwezigheid van de stof capsaïcine. Chilipeper kan ook gedroogd worden. Chilipoeder is geen gemalen chilipeper, maar een mengsel van gedroogde chilipeper en andere kruiden en specerijen (zoals komijn en oregano).

OOK WEL GENOEMD:

Spaanse peper
Groene peper
Rode peper
Chilipeper
Pepers
Ga naar:

Informatie

Chilipeper kopen

Let erop dat de chilipepers stevig en glad aanvoelen. Koop geen pepers met kleine beschadigingen, want de peper gaat dan snel achteruit.

Portiegrootte

Per stuk: 10 gram


Teelt

Ze zijn heerlijk pittig, die mooie langwerpige en glanzende rode pepers. De veelgebruikte rode peper wordt ook wel Spaanse peper of chilipeper genoemd.

Chilipepers groeien aan een struik en worden wereldwijd geteeld.

Rode chilipeper is rijp. Groene chilipeper is onrijp, maar het feit dat deze peper onrijp is, doet niet onder voor de pittigheid.

Chilipepers zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Tip

Van chilipeper eet je geen grote hoeveelheden. Je eet je groente(gerechten) misschien wel met smaak of liever gezegd pit. Hierdoor haal je de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente met gemak. 

Chilipeper smaak 

Rode peper heeft een zeer pittige smaak.

De rode peper kun je zo gebruiken:

  • Verwerken in een zelfgemaakte Mexicaanse salsa.
  • Meewokken met groenten.
  • Meestoven in chili con carne en curry’s.
  • In marinades voor vlees en kip.
  • Heel fijngesneden in een pittige dressing voor salades.
  • Meetrekken in een bouillon (met minder zout).

Recepten

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec