| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 205 kcal |
| Vet | 4 gr |
| waarvan verzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 25 gr |
| waarvan suikers | 10 gr |
| Voedingsvezels | 3 gr |
| Eiwitten | 15 gr |
| Zout | 0 gr |
Garnalen met mangosalsa

10gr groenten p.p. & 70gr fruit p.p.
Ingrediënten
2 pers
| ½ mango |
| ½ sjalot |
| stukje Spaanse peper |
| limoen |
| 4 takjes koriander |
| ½ eetlepel olie |
| 2 bruine boterhammen |
| 100 gram Hollandse of Noorse garnalen |
Bereidingswijze
- Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit, schil het en snijd het in kleine blokjes.
- Snijd de sjalot en de peper heel fijn.
- Was de limoen en snijd van het buitenste deel een stukje van de schil. Snijd het stukje schil heel fijn. Pers de limoen uit.
- Was de koriander en knip het kruid klein.
- Meng alles door elkaar.
- Laat de salsa op een koele plaats afgedekt een paar uur staan.
- Rooster de boterhammen en snijd ze een keer schuin door.
- Leg op elk bord 2 driehoekjes brood. Schep de salsa ernaast en verdeel de garnalen er over.
Bron: Voedingscentrum
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Aspergesalade met garnalen
265gr groenten p.p.

Gebakken garnalen met noedelsalade
200gr groenten p.p.

Wortelsalade met mango en sinaasappel
75gr groenten p.p. & 195gr fruit p.p.




