Garnalen met mangosalsa

Ga naar:

Boodschappenlijst

½ mango
½ sjalot
stukje Spaanse peper
limoen
4 takjes koriander
½ eetlepel olie
2 bruine boterhammen
100 gram Hollandse of Noorse garnalen

Bereidingswijze

  1. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit, schil het en snijd het in kleine blokjes.
  2. Snijd de sjalot en de peper heel fijn.
  3. Was de limoen en snijd van het buitenste deel een stukje van de schil. Snijd het stukje schil heel fijn. Pers de limoen uit.
  4. Was de koriander en knip het kruid klein.
  5. Meng alles door elkaar.
  6. Laat de salsa op een koele plaats afgedekt een paar uur staan.
  7. Rooster de boterhammen en snijd ze een keer schuin door.
  8. Leg op elk bord 2 driehoekjes brood. Schep de salsa ernaast en verdeel de garnalen er over.

Bron: Voedingscentrum

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
205 kcal
Vet
4 gram
Eiwit
15 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
10 gram
Zout
2 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten