Chinese broccoli (Kai Lan)

Chinese broccoli wordt ook wel Kai Lan genoemd, de Cantonese naam. De dikke bladeren zijn glanzend blauwgroen en de stengel is dik. De smaak lijkt op die van broccoli maar is wat bitterder en sterker. Je ziet hem met name terug in de Thaise, Koreaanse en Chinese keuken.

OOK WEL GENOEMD:

Koolsoorten
Broccoli
Kool
Chinese broccoli
Ga naar:

Informatie

Chinese broccoli kopen

Je vindt de Chinese broccoli bij de toko of misschien bij een groentespeciaalzaak. 

Hier kun je op letten bij de aankoop:

  • De stelen moeten stevig zijn.
  • Het blad moet fris van kleur zijn en niet verlept.

Portiegrootte

Rauw
Eetlepel: 10 gram
Schaaltje: 25 gram

Gekookt
Eetlepel: 40 gram
Opscheplepel: 60 gram


Teelt

Chinese broccoli wordt ook wel Kai Lan genoemd, de Cantonese naam. De dikke bladeren zijn glanzend blauwgroen en de stengel is dik.

Tip

Van deze smakelijke, knapperige kool eet je makkelijk een flinke portie. Reken ca. 350 gram om uiteindelijk 250 gram op je bord over te houden.

Chinese broccoli smaak 

De smaak lijkt op die van broccoli maar is wat bitterder en sterker.

Je kunt Chinese broccoli zo gebruiken:

  • In een roerbakgerecht met oester-, soja- of zwarte-bonensaus.
  • In een wokschotel met gember en oestersaus.

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec