Habanero peper

De Habanero ('uit Havana' in het Spaans) is een van de heetste pepers ter wereld. Het is een stevige peper in de kleuren rood, geel, bruin of oranje; allemaal zeer pittig. Deze spicy chilipeper is familie van de Madame Jeanet, Trinidad Scorpion en de Carolina Reaper. De Habanero peper heeft qua uiterlijk wel wat weg van een een mini paprika, maar haal die twee niet door elkaar; na een grote hap staat je mond nog uren in brand.

OOK WEL GENOEMD:

Pepper
Habanero
Habanero peper
Chilipepers
Pepers
Ga naar:

Informatie

Habanero peper smaak

De Habanero peper is een van de heetste pepers ter wereld. De hitte van een peper wordt gemeten met de Scovilleschaal. De waarde van de Habenero peper is 100.000  tot 350.000 op de Scovilleschaal en behoort hiermee tot de absolute top van de hete pepers. 

De Habanero is dus alleen voor echte liefhebbers van pittig eten. Je kunt je mond blussen met yoghurt of melk als je een (te) hete peper hebt gegeten.

Habanero peper kopen

Let erop dat de pepers stevig aanvoelen. Koop geen pepers met kleine beschadigingen, want dan gaat de peper snel achteruit. Vraag naar de Habanero peper bij je lokale groentespeciaalzaak.

Portiegrootte

Per stuk: 10-20 gram

Teelt

Wereldwijd zijn er twee bekende grote peper families, de Capsicum Annuum en de Capsicum Chinense. De Capsicum Chinense komt van oorsprong uit Mexico, Suriname en het Caribische Eilanden gebied en zijn van nature veel heter. De bekendste peper uit deze familie is de Habanero peper, maar ook de Madame Jeanet, Trinidad Scorpion en de allerheetste peper ter wereld, de Carolina Reaper.

Peperplanten zijn eenjarige planten die snel groeien. Ze gedijen het best onder droog-tropische omstandigheden. In landen met een gematigd klimaat, zoals Nederland, worden de peperplanten in maart of begin april onder glas gezaaid. Als de planten circa 8 cm hoog zijn kunnen ze worden overgepoot. 

Bron: Eminent Food


Tip

Met deze pittige peper geef je smaak aan je curries of stoofschotels. Je eet je groente(gerechten) daardoor met meer pit. Hierdoor haal je met gemak de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten.

 

Recepten met habanero peper

Meer recepten

Verkrijgbaarheid habanero peper

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec