Japanse abrikozen

De 'ume' is de vrucht van de Japanse abrikoos. Ume behoort tot dezelfde familie als pruimen en abrikozen. De vruchten zijn 2-3 cm lang en rond tot peervormig. Het vruchtvlees en de schil zijn geel, meestal met een rode blos. De pitten zijn glad en lichtbruin, en niet eetbaar.

OOK WEL GENOEMD:

abrikozen
Japanse abrikozen
Ume
abrikoos
Japanse abrikoos
Ga naar:

Informatie

Japanse abrikozen kopen

Verse Japanse abrikozen zijn voor zover bekend niet verkrijgbaar in ons land.

Je kunt de ingemaakte of gezouten abrikozen mogelijk terugvinden bij een Aziatische of biologische winkel.

Portiegrootte

Abrikozen met schil
per stuk: 24 gram

Abrikozen op siroop blik/glas
per stuk: 40 gram
schaaltje: 125 gram

Abrikozen gedroogd
stuks: 9 gram

Abrikozen gedroogd en geweekt
schaaltje: 70 gram
eetlepel: 25 gram


Teelt en seizoen 

De ume groeit voornamelijk in Japan maar ook wel in China en Vietnam. Ze worden in de zomer geoogst (juni/juli) direct na het regenseizoen.

Tip

De ingemaakte abrikozen kun je eten bij zilvervliesrijst of sushi. Pas wel op voor de pit.

Japanse abrikozen smaak

De smaak is redelijk zuur en daarom worden de abrikozen eigenlijk niet zo uit de hand gegeten maar altijd verwerkt. Een bekende variant is de umeboshi, waarbij de ume is ingelegd in zout.

Verkrijgbaarheid japanse abrikozen

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec