Japanse pruim

Er zijn verschillende Japanse pruimenrassen. Deze ronde en soms hartvormige vruchten zijn meestal wat groter dan de gewone pruimen. De kleur van de schil varieert van kersenrood tot donkerrood en paars. De smaak is zoet. Opvallend verschil met gewone pruimen is dat het vruchtvlees stevig blijft, ook als ze rijp worden.

OOK WEL GENOEMD:

Pruimen
Japanse pruim
Japanse pruimen
Pruim
Ga naar:

Informatie

Japanse pruim kopen

Kies stevige exemplaren met een gave schil.

Portiegrootte

Vers
Per stuk (met schil, met pit): 50 gram
Per stuk (met schil, zonder pit): 40 gram

Gedroogd
Stuk: 6 gram
Handje: 55 gram
Zak: 250 gram

Gedroogd geweekt
Per stuk: 10 gram


Teelt

Japanse pruimen groeien net als gewone pruimen aan bomen.

Het Nederlandse klimaat is te koud, bovendien zijn deze pruimen erg gevoelig voor vorst. Meestal komen deze pruimen uit Californië waar men ze op grote schaal teelt.

Er zijn Japanse pruimen van juli tot en met september.

Tip

Met 3-4 van deze flinke Japanse pruimen heb je je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit van 200 gram al binnen!

Japanse pruim smaak

Japanse pruimen hebben een heerlijke zoete smaak.

De Japanse pruim kun je zo uit de hand eten, maar je kunt de pruim ook zo gebruiken:

  • In magere/halfvolle yoghurt of kwark. 
  • In jam of gelei. 
  • In compote of chutney.
  • In een fruitsalade.
  • In pruimengebak. 

Voedingswaarden japanse pruim

Pruimen met schil
Pruimen gedroogd
Pruimen op siroop blik/glas
Pruimen gedroogd geweekt
Algemeen
Energie
kj
170
Energie
kcal
40
Eiwit
gr
0.8
Eiwit plantaardig
gr
0.8
Koolhydraten
gr
7.3
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
31
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0.7
Vitamine B1
mg
0.02
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
0
Zout
mg
0
Calcium
mg
8
Fosfor
mg
22
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid japanse pruim

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec