Jujube

Jujube fruit, ook wel rode dadel of Chinese dadel genoemd, lijkt (niet verrassend) op een dadel. De vrucht is klein en ovaal van vorm en groeit op loofbomen of laaggelegen struiken. Het heeft een pit aan de binnenkant, net als een traditionele dadel of olijf. De Chinezen gebruiken al zo'n 3000 jaar jujube voor medicinale doeleinden. Jujube-fruit is namelijk rijk aan voedingsvezels, mineralen en antioxidanten.

OOK WEL GENOEMD:

chinese dadel
rode dadel
Ga naar:

Informatie

Jujube kopen

In Nederland is alleen gedroogde jujube te koop. Je kunt gedroogd jujube fruit soms vinden in de Aziatische supermarkt of je kunt ze online bestellen.

Portiegrootte jujube

Gedroogd
Per stuk: 8 gram

Teelt jujube

De jujube groeit op loofbomen of laaggelegen struiken. Jujubes komen oorspronkelijk uit China, maar kunnen ook in andere warme en droge klimaten worden gekweekt, zoals Zuid-Azië en Zuidoost-Europa.

Jujube is goed geschikt voor teelt in een droog klimaat vanwege zijn uitstekende uithoudingsvermogen en aanpassingsvermogen aan droogte als evenals onvruchtbare en zoute grond.


Tip

Jujubes zijn ideaal als toevoeging aan je desserts en baksels. Denk aan alle recepten die je met dadels kunt maken en vervang de dadels door jujube-fruit.

Jujube smaak

Hoewel jujubes eruit zien als dadels, smaken ze niet zo.

Als ze rijp en vers zijn, smaken ze mild en zoet, met een licht zuurtje. Rijpe, gedroogde jujube-vruchten zijn zacht en altijd rood. De schil is donker robijnrood, gekreukt en het vruchtvlees aan de binnenkant is bruinrood van kleur.

De textuur van een verse jujube-vrucht is knapperig als een appel, maar bij het drogen verliest de jujube zijn hardheid op natuurlijke wijze en wordt hij heerlijk zacht en taai.

Consumptiecijfers jujube
Onbekend

Foto jujube: theearthyfoods.com

Recepten met jujube

Meer recepten

Verkrijgbaarheid jujube

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec