Kervel

Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep. Hierin komt de aparte, licht zoete anijsachtige smaak het beste tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch. Kervel wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. Er bestaat ook Roomse kervel. Je kunt kervel het beste in de koelkast bewaren.
Ga naar:

Informatie

Kervel kopen en bewaren

Kies frisgroene blaadjes die niet verlept zijn. Je kunt kervel na aankoop het beste in de koelkast bewaren.

Teelt en seizoen

Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander.

Kervel wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. Er bestaat ook Roomse kervel. Dat is een meerjarige plant, waarvan ook de jonge blaadjes het lekkerste smaken.


Tip

Alle kleine beetjes helpen. Dus ook een handje kervel draagt bij aan je dagelijkse portie groenten!

Kervel smaak 

Kervel heeft een lichtzoete, anijsachtige smaak. Het subtiele aroma van kervel verdwijnt snel als je het gebruikt. Knip kervel daarom altijd vlak voor gebruik. Voeg kervel op het laatste moment aan het gerecht toe.

Je kunt kervel zo gebruiken:

  • Fijngeknipt in een sterke runderbouillon als kervelsoep.
  • In tomaten- of courgettesoep.
  • Fijngeknipt over gekookte worteltjes.
  • Fijngeknipt in vissauzen.
  • In kruidenboter samen met andere kruiden (bieslook, peterselie).
  • In saladedressings en vinaigrette.
  • Door een komkommersalade.
  • In een omelet of door roerei.

Recepten

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec