Kikkererwten

De kikkererwt heeft qua uiterlijk het meeste weg van een blanke hazelnoot, maar het is een peulvrucht. De kikkererwt groeit met 2 erwten tegelijk in een peul aan een struikje. Oorspronkelijk komt deze peulvrucht uit Noord-Afrika. In Nederland kan je ze gedroogd of in blik kopen. Kikkererwten zijn het hoofdbestanddeel van gerechten als hummus en falafel. Je kunt gedroogde kikkererwten het beste op een droge, koele en donkere plek bewaren.

OOK WEL GENOEMD:

Peulvruchten
Ga naar:

Informatie

Kikkererwten kopen en bewaren

Laat gedroogde bonen die muf ruiken links liggen. Als je kiest voor kikkererwten uit blik of glas is het slim op de houdbaarheidsdatum te letten.

Je kunt gedroogde kikkererwten na aankoop het beste op een droge, koele en donkere plek bewaren.

Portiegrootte

Opscheplepel: 60 gram
Eetlepel: 35 gram


Teelt en seizoen

Oorspronkelijk komen kikkererwten uit Noord-Afrika. Het is heel populair in landen rond de Middellandse zee, India en Mexico.

Tip

Kikkererwten kun je gebruiken als vleesvervanger. En het is lekker voedzaam in salades. Dan wordt het wel heel makkelijk om voldoende groente te eten!

Kikkererwten smaak

Kikkererwten hebben een licht nootachtige smaak en zijn zowel koud als warm te eten. 

Deze veelzijdige peulvrucht kun je zo gebruiken:

  • In hummus met knoflook, citroensap en sesamzaadpasta.
  • In falafel.
  • In een Marokkaanse schotel met volkorencouscous en lamsvlees.
  • In een kikkererwtensoep, deels gepureerd.
  • In een Indiase curry met bloemkool en hardgekookte eieren.
  • Geroosterd met Ras el Hanout als snack.

Recepten

Meer recepten

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec