Lollo Bionda

Lollo bionda (de lichtgroene) en lollo rosso (de rode) zijn slasoorten met een losse krop en een sterk gekroesd blad. Het blad is zacht en de smaak is heel neutraal. Deze decoratieve slasoorten komen van oorsprong uit Italië.

OOK WEL GENOEMD:

Sla
Lollo bionda
Ga naar:

Informatie

Lollo bionda kopen

Kies stevige volle kroppen, zonder verlepte bladeren.

Als de (voorgesneden) sla of in een mix met andere slasoorten verpakt wordt aangeboden, controleer dan de houdbaarheidsdatum.

Portiegrootte

Schaaltje: 35 gram
Krop (vuil): 160 gram (afval 10%)


Teelt

Lollo bionda en Lollo rosso komen van oorsprong uit Italië.

Bekijk dit filmpje waarin Winston Post uitlegt hoe sla wordt geteeld.

Tip

Een portie (schaaltje) lollo bionda sla weegt 35 gram. In combinatie met andere groenten, zoals tomaat, ui, komkommer en radijs zit je al snel aan jouw dagelijkse portie van 250 gram.

Lollo bionda smaak

Het blad is zacht en de smaak is heel neutraal. Lollo bionda wordt rauw gegeten.

Lollo bionda kun je zo gebruiken:

  • Als salade met diverse dressings.
  • Gemengd met andere slasoorten voor een decoratieve groene salade.
  • Met fruit, uitgebakken spekjes of croutons.
  • Op een sandwich met zalm, 30+ kaas of ham.
  • Als vulling van volkorenwraps.
  • Als garnering van schotels. 

Consumptiecijfers

Groene sla staat op plek 10 in de top 10 meest gegeten groentesoorten.

Recepten

Meer recepten

Voedingswaarden

Sla krop- rauw
Sla krop- gekookt
Algemeen
Energie
kj
52
Energie
kcal
13
Eiwit
gr
1.4
Eiwit plantaardig
gr
1.4
Koolhydraten
gr
0.3
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
69
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0.2
Vitamine B1
mg
0.05
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
8
Zout
mg
0.02
Calcium
mg
49
Fosfor
mg
36
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec