Zachtfruit Pita

Ga naar:

Boodschappenlijst

250 gram aardbeien
1 bolletje gember
1 lente-uitje
1 kleine avocado (ca. 130 gram)
1 theelepel kerriepoeder
2 volle eetlepels magere kwark
2 volkorenbroodjes
2 blaadjes sla (lollo bionda)

Bereidingswijze

1. Was de aardbeien in koud water en verwijder de kroontjes. Halveer ze.
2. Bak de pitabroodjes in een oven of broodrooster volgens aanwijzing op de verpakking.
3. Hak intussen de gember zeer fijn.
4. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
5. Schil de avocado, verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Bestrooi met vers gemalen peper.
6. Meng kerriepoeder en gember door de kwark.
7. Snijd de pitabroodjes aan één kant open. Bestrijk de binnenkant met de kwark. Leg de sla er bovenop en vul met avocado, aardbeien en lente-ui. Eet smakelijk! 

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
320 kcal
Vet
15 gram
Eiwit
10 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
31 gram
Vezels
9 gram
Waarvan suikers
13 gram
Zout
600 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!