


Munt



Dit kruid is bekend en geliefd vanwege de frisse smaak. Munt groeit van oorsprong in landen rond de Middellandse zee. Tegenwoordig wordt munt in topkwaliteit gekweekt in Nederlandse kassen. De verse blaadjes zijn lekker bij fruit en groentegerechten. De naam komt van de nimf Mentha. Zij werd bemind door Pluto en veranderd in munt door de jaloerse Proserpina.
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Verse munt heeft de meeste smaak. Verhit de blaadjes niet, voeg ze aan het eind van de bereidingstijd toe. Hele blaadjes zijn mooi als garnering.
Bereidingstijden
Geen, koud gebruiken of op het laatst toevoegen aan een warm gerecht.
Munt schoonmaken
Was verse kruiden onder stromend water voor gebruik. Laat de blaadjes uitlekken of dep ze droog.
Informatie
Zelf munt kweken
Hoeveel weegt munt?
Teelt
Tip
Munt smaak
Recepten met Munt
Meer recepten
Gevulde paprika met couscous
185gr groenten p.p.

Quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels
225gr groenten p.p. & 125gr fruit p.p.

Vegan salade van biet, granaatappel en krokante bonen van Joke Boon
100gr groenten p.p. & 20gr fruit p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


