




Paarse spitskool





Paarse spitskool is een mix tussen spitskool en rode kool. De groente heeft een zachte, licht zoete smaak. De vorm kan meer of minder spits zijn, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht tijdens het groeiproces. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit en smaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de paarse spitskool met ruim water. Snijd de paarse spitskool in de lengte door. Verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de stronk eruit. Daarna kun je paarse spitskool in reepjes snijden en verder bereiden.
Bereidingstijden
Koken: 10 - 15 minuten
Roerbakken: 7 - 10 minuten
Magnetron: 7 - 12 minuten
Smoren: ca. 15 minuten
Stomen: 15 - 20 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Paarse spitskool smaak
Recepten met Paarse spitskool
Meer recepten
Paarse spitskoolsalade met gerookte zalm, rucola, tomaat en avocado
270gr groenten p.p.

Paarse spitskool met rode ui, pijnboompitjes en zilvervliesrijst
225gr groenten p.p.

Paarse spitskoolsalade met appel, noten en geitenkaas
200gr groenten p.p. & 35gr fruit p.p.
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec