Paksoi

Paksoi is een koolsoort die oorspronkelijk uit Azië komt. Het is een bladkool met niet sluitende bladeren. Deze bladkool heeft knapperige, witte stelen en nerven en grote donkergroene bladeren. Paksoi heeft geen typische koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig.

OOK WEL GENOEMD:

Paksoi
Kool
Ga naar:

Informatie

Paksoi kopen

De paksoistelen moeten stevig zijn en het blad fris van kleur en niet verlept.

Portiegrootte

Rauw
Opscheplepel: 20 gram
Eetlepel: 10 gram
Schaaltje: 35 gram

Gekookt
Eetlepel: 40 gram
Opscheplepel: 60 gram


Teelt

Filmpje: Kool telen in je eigen moestuin.

Tip

Van deze smakelijke, knapperige kool eet je makkelijk een flinke portie. Reken ca. 350 gram om uiteindelijk 250 gram op je bord over te houden.

Paksoi smaak 

Paksoi heeft geen typische koolsmaak, het smaakt eerder wat pittig.

Paksoi is lekker om zo te gebruiken:

  • In een roerbakschotel
  • Rauw in een stamppot met knoflook en ui.
  • In rauwkostsalade met sojadressing.
  • De bladeren gevuld met mager rundergehakt en dan gaar gestoomd
  • In Oosterse gerechten met gember, rode peper en sojasaus.
  • In (wok)soepen met bv. kip of omelet.
  • Als bijgerecht met notenrijst. 

Recepten

Meer recepten

Voedingswaarden

Paksoi rauw
Paksoi gekookt
Algemeen
Energie
kj
58
Energie
kcal
14
Eiwit
gr
1
Eiwit plantaardig
gr
1
Koolhydraten
gr
1.4
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
149
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0.1
Vitamine B1
mg
0.09
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
7
Zout
mg
0.02
Calcium
mg
54
Fosfor
mg
27
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec